Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 238
 İndirme 51
İlkokul Ogrenci̇leri̇ni̇n Cevre Sorunlari İle İlgi̇li̇ Kavramlara Yoneli̇k Algilarinin Beli̇rlenmesi̇
2019
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ile ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin çevre ile ilgili kavramlara yönelik algılarının belirlenmesi amaçlanmaktadır. Çalışma bir devlet okulunda öğrenim görmekte olan 69 ilkokul öğrencisi (35 kız 34 erkek) ile yürütülmüştür. Çalışma tarama modelinde olup betimsel bir çalışmadır. Bu çalışmada verilerin toplanması sürecinde Kelime İlişkilendirme Testi (KİT) kullanılmıştır. KİT oluşturulurken çevre ile ilgili olarak “çevre”, “hava kirliliği”, “su kirliliği”, “toprak kirliliği”, “gürültü kirliliği”, “atık” ve “geri dönüşüm” kavramları anahtar kelimeler olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin her bir anahtar kelimeye verdikleri cevaplar listelenmiş ve bu cevapların sıklıkları ve anahtar kelimelerin ilişkililik katsayıları belirlenmiştir. Çalışmanın sonuçlarına göre öğrencilerin çevre kavramını çoğunlukla ağaç, doğa ve çiçekle ilişkilendirdikleri görülmektedir.  Su kirliliği kavramını kirlenme, çöp ve atık ile hava kirliliği kavramını duman, gaz ve fabrika ile  toprak kirliliği kavramını, çöp, çimen ve toprak ile gürültü kirliliği kavramını ses, müzik ve bağırış/bağırma kavramı ile ilişkilendirdikleri görülmektedir.  Öğrencilerin geri dönüşüm kavramını çöp, kağıt ve cam ile ilişkilendirildiği görülürken atık kavramını çöp, kağıt ve pil kavramı ile ilişkilendirdikleri görülmektedir.  Öğrencilerin tüm anahtar kelimelere verdikleri ortak cevap kelime olarak insan dikkat çekmektedir. Ayrıca öğrencilerin verilen anahtar kelimeler arasında en çok “geri dönüşüm” ve “atık” ilişkisini kurabildikleri ve “gürültü kirliliği”ni ise diğer anahtar kelimeler ile en az ilişkilendirebildikleri sonucuna ulaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

İlkokul Ogrenci̇leri̇ni̇n Cevre Sorunlari İle İlgi̇li̇ Kavramlara Yoneli̇k Algilarinin Beli̇rlenmesi̇
2019
Yazar:  
Özet:

This study is aimed at determining the perceptions of primary school 4th grade students towards environmental concepts. The study was conducted with 69 primary school students (35 girls and 34 boys) who are studying in a public school. Working in the screening model is an imaginary work. In this study, the data collection process was used by the Word Relationship Test (KIT). The concepts “environment”, “air pollution”, “water pollution”, “ground pollution”, “luck pollution”, “waste” and “reconversion” are defined as keywords in relation to the environment. The answers that students give to each keyword are listed and the frequency of these answers and the ratio of relevance of the keywords are determined. The study finds that students mostly associate the concept of the environment with the tree, nature and flowers.  The concept of water pollution is associated with the concept of pollution, waste and waste and air pollution with the concept of smoke, gas and factory and soil pollution, waste, grass and soil and noise pollution with the concept of sound, music and crying/writing.  Students see the concept of recycling being linked to waste, paper and glass while they see the concept of waste being linked to the concept of waste, paper and battery.  The student’s attention is attracted as a common answer to all the keywords. The study also concluded that the students were able to establish the most "reversion" and "waste" relationship among the given keywords, and that the "bullying pollution" could be the least associated with other keywords.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.539
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi