Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 45
 Görüntüleme 47
 İndirme 14
Sınıf Öğretmenliği Lisans Öğrencilerinin Pandemi Sürecindeki Çevrim İçi Öğrenme Deneyimlerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Yakın gelecekte daha fazla yaygın hale gelmesi düşünülen uzaktan eğitim, pandemi süreci ile birlikte önemli hale gelmiştir. Yüz yüze eğitimin devam etmesinin olanaksız olduğu bu süreçte eğitimin sürdürülebilirliği açısından da uzaktan eğitim önemli bir metod olarak kullanılmıştır. Uzaktan eğitime keskin bir geçiş olması nedeniyle bu sürecin nasıl gerçekleştirildiği de önemli bir merak konusu olmuştur. Bir başka soru ise, yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime ani geçiş olmasıyla birlikte öğretim üyelerinin ve öğrencilerin bu sisteme ne kadar uyum sağlayabilecekleri olduğudur. Bu araştırmada da bu sürecin önemli paydaşı olan öğrencilerle birlikte derinlemesine irdelemek amaçlanmıştır. Bu nedenle bu araştırma nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması olarak desenlenmiştir. Araştırmanın katılımcıları devlet üniversitesinde sınıf öğretmenliği lisans programında öğretim sürecini devam ettiren 40 öğrencidir. Araştırma katılımcıları seçilirken tipik durum yöntemi kullanılmıştır. Veri toplama araçları olarak açık uçlu form ve yarı yapılandırılmış görüşmeler kullanılmıştır. Araştırma verileri toplanırken ilk olarak üç haftada bir öğrencilerden açık uçlu sorulardan oluşan yazılı formu doldurmaları istenmiştir. İkinci aşamada ise açık uçlu formda yer alan yanıtlardan yola çıkarak 40 öğrenci arasından gönüllü 4 öğrenci ile görüşme yapılmıştır. Toplanan verilerin analizinde ise sırasıyla içerik analizi ve betimsel analiz kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda öğretim süreci, karşılaşılan engeller, öğrenme ortamı ve öneriler temalarına ulaşılmıştır. Araştırmada senkron derslerin daha verimli olduğu, bazı öğrencilerin internet, teknoloji gibi yetersizliklere sahip olduğu, yine bazı öğretim elemanlarının teknolojik olarak yeterlirliliğinin iyi olmadığı, görüntülü ve sesli çevrimiçi eğitim ortamlarının daha çok faydalı olabileceği sonuçlarına ulaşılmıştır. Bu sonuçlara göre araştırmada öğretim elemanlarına ve öğrencilere öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Class Teaching Review Of Students' Environmental Learning Experiences In The Pandemic Process
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Remote learning, which is thought to become more common in the near future, has become important along with the pandemic process. In this process, where the continuation of face-to-face education is impossible, distance education has also been used as an important method in terms of sustainability of education. As a result of a sharp transition to distance learning, it was also a question of how this process was carried out. Another question is how much teachers and students can adapt to this system with the sudden transition from face-to-face education to distance education. This study is also aimed at deepening with the students who are important participants in this process. That is why this research is designed as a state study of the quality research methods. The research participants are 40 students who continue their teaching process in the undergraduate program of class teaching at the state university. The typical state method was used when the research participants were selected. Open-end forms and semi-configured conversations have been used as data collection tools. When the research data was collected, they were first asked to fill in a written form consisting of open-end questions from one student every three weeks. In the second phase, 4 volunteers from 40 students were interviewed, starting with the answers in the open end form. In the analysis of the data collected, accordingly, content analysis and visual analysis were used. The results of the analyses have reached the topics of the teaching process, the faced obstacles, the learning environment and the recommendations. The research has found that synchronic courses are more efficient, that some students have disabilities such as the internet, technology, and that some teachers are not technologically qualified, and that video and audio online learning environments can be more useful. According to these findings, the research was presented with recommendations to teachers and students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 44.935
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini