Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 8
Cihaz Sinirlari: Bir Ekolojik Ag Paradoksu
2020
Dergi:  
YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, iletişim ağlarında paradoks kavramı ve melez ekolojilerde insan yapıtlarının canlı varlıklarla tanımladığı ilişkiler tartışılmaktadır. İletişim ağlarının günlük hayatımızdaki gerekliliğinin bilinciyle bu çalışma, cihazlar ve insanlar arasındaki ilişkinin paradokslar ve zorluklar babında nasıl kritik sorular yaratabileceğini ortaya koyar. Sosyo-teknik acizlik paradoksu ve zaman baskısı paradoksu iki zorluğu tanımlamak için temel oluşturmaktadır: zaman ve mekanın yokluğu ile mülkiyet ve filrenin/sansürün varlığı. Bu teorik çerçeve, cihazlar ve insanlar arasındaki sosyalliğin peşinde olan Cihaz Sınırları tasarım araştırma projesi için bir arka plan oluşturmaktadır. Cihaz Sınırları’nın amacı, topluluklar üzerine dijital katmanlar yerleştirerek aynı çevredeki insanlar arasında yakın iletişimi teşvik etmektir. Ortaya çıkan ekoloji, alternatif bir iletişim ağına şekil verir. Buna göre çalışma ilk olarak, teknolojik cihazların sosyal hayatımızdaki rolünü ve ekolojik paradokslar ile zorlukları açıklar. Daha sonra, iletişim teknolojilerini bu paradokslardan nasıl özgürleştirebileceğimizi araştırır ve hizmet ağlarının oluşturulmasında alternatif sistemleri benimseyen bir dizi örnek sunar. Sonuç olarak, Cihaz Sınırları araştırması altında bir dizi tasarım projesi ile teorik araştırmayı gerçekleştirir ve tartışır.

Anahtar Kelimeler:

Device Boundaries: An Ecological Network Paradox
2020
Yazar:  
Özet:

This paper discusses the concept of paradox in communication networks and the relations defined by artifacts with living entities in hybrid ecologies. While communication networks are essential in our daily life, this paper presents how the relationship between people and devices poses critical questions as paradoxes and challenges. The paradox of socio-technical impotence and time-pressure presents two challenges: the absence of time and space and the presence of ownership and filter. This theoretical framework constitutes a background for Device Boundaries, a design research project that seeks for sociality among people and devices. The aim of Device Boundaries is to encourage close distance communication among people by superimposing digital layers over physical communities. The resulting ecology shapes an alternative communication network. Accordingly, the paper first illustrates the role of technological devices in our social life and describes the ecological paradoxes and challenges. Then, it explores how we might liberate communication technologies from these paradoxes, and introduces a series of case studies that adopt alternative systems to the creation of networks of services. In conclusion, it factualizes and discusses the theoretical research in a series of design projects under Device Boundaries research.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 331
Atıf : 8.214
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini