Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 93
 İndirme 28
Bireyin Sıkıntıya Dayanması Üzerine Sosyal Medyanın Rolü
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

 Üniversite öğrencilerinin çoğunun doğup büyüdüğü çevrenin dışında bir şehirde eğitim hayatına devam etme durumları onları mevcut sosyal çevrelerinden de uzaklaştırmaktadır. Bu doğrultuda bireyler hayatlarına yeni edindikleri sosyal çevre ile devam ederken yalnızlık ve sıkıntılarından kurtulma gibi amaçlarla sosyal medya ortamlarından istifade etmektedir. Bu araştırma ekseninde de, “Bireyin Sıkıntıya Dayanma Durumu” ile “Sosyal Medya Kullanımı” arasındaki olgu ilişkisel bağlamda ele alınmıştır. İlgili çerçevede, Sanal Sosyalleşme Ölçeği (SSÖ) ve Sıkıntıya Dayanma Ölçeği (SDÖ) kullanılarak toplamda 400 üniversite öğrencisi üzerinde bir alan çalışması yapılmıştır. Anket formları ile elde edilen veriler SPSS 24.0 (Statistical Package for the Social Science) programı ile analiz edilmiştir. Araştırma sonunda öğrencilerin sıkıntıya dayanma durumları, olumsuz duygulanımları ve paylaşımda bulunmaları arasında anlamlı ilişki olduğu tespit edilirken sosyalleşme boyutu ile sıkıntıya dayanma ve sıkıntıdan kurtulma alt boyutları arasında da anlamlı ilişkiler olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of The Social Media On The Resistance Of The Individual To Distress
2019
Yazar:  
Özet:

Most of the university students continue their education in a city outside of the environment they were born and raised. This distances them from their existing social environment. In this respect, individuals continue their lives with their newly acquired social environment and benefit from social media environments with the purpose of getting rid of their loneliness and distress. In this research axis, the relationship between "The Status of Coping with Distress" and "Social Media Usage" is discussed in the context of the relationship. In this context, a field study was conducted on a total of 400 university students using the “Virtual Socialization Scale” and the “Resistance to Abuse Scale”. The data obtained from the questionnaire forms were analyzed with SPSS 24.0 program. At the end of the study, it was determined that there was a significant relationship between students' being subject to distress, negative affect and sharing. There were also significant relationships between socialization dimension and distress-based and distress-related sub-dimensions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.542
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini