Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 43
 İndirme 5
Türkiye’nin Çok Boyutlu Dış Politikasına Bir Örnek: Türkiye Katar İlişkilerinin Gelişimi
2022
Dergi:  
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye’nin son yıllarda uygulamaya çalıştığı çok boyutlu ve aktif dış politika çerçevesinde Katar ile yakınlaşma çabalarını ele almaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2002 yılında iktidara gelmesinden günümüze Türkiye-Katar arasındaki ilişkiler siyasi, askeri ve ekonomik başta olmak üzere pek çok alanda hızlı bir gelişim göstermiştir. Uluslararası ve bölgesel bağlamda ortaya çıkan gelişmeler iki ülkenin yakınlaşmasının önünü açmış ve bu yakınlaşma birçok alanda kendini göstererek kapsamlı bir stratejik ortaklığa dönüşmüştür. Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin askeri işbirliğinden sanayi, ticaret ve kültürel işbirliğine ve hatta dini, sosyal ve aile ilişkileri alanlarına kadar uzanan anlaşmalar çerçevesinde çok kulvarlı ve kapsamlı bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. İki ülke arasında ilişkilerin derinleşmesini ve kurumlaşmasına katkı sağlayan en önemli etken ise 2015 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilen Yüksek Stratejik Komite Toplantıları olmuştur. Bu çerçeveden hareketle, Ankara’nın Doha ile ilişkilerinin işbirliğinden kapsamlı stratejik ortaklığa dönüşmesinin nedenleri ve bölgesel normalleşme eğilimlerinin de gerçekleştiği bir dönemde bu ortaklığın ne kadar sürdürülebilir olduğu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. 2020 yılının son günleri itibarıyla Türkiye’nin Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır ile ilişkilerinde siyasi ve diplomatik normalleşmenin ortaya çıktığı bir dönemde, hâlihazırda güçlü ilişkilerinin olduğu Katar ile yapılan görüşmeler, iki ülke ilişkilerinin daha yoğun ve çeşitli bir şekilde devam edeceği ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

An Example Of Turkey’s Multidimensional Foreign Policy: Development Of Turkey-qatar Relations
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 405
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini