Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 53
 İndirme 31
Turki̇ye’de Banka Kredi̇ Kanalinin İsleyi̇si̇ni̇ 2001 Kri̇zi̇ Sonrasinda Yeni̇den Degerlendi̇rme: Ampi̇ri̇k Anali̇z
2016
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

1980’li yıllardan itibaren birçok dünya ekonomisinin finansal serbestleşme sürecine yönelmiş olması finansal piyasalarda gelişme yaşanmasına neden olmuştur. Finansal piyasalardaki gelişme, parasal aktarım kanallarından biri olan banka kredi kanalının önemini arttırmıştır. Banka kredi kanalının etkin bir şekilde işleyişi, banka ve firmalar açısından banka kredileri ve menkul kıymetlerin tam ikame olmaması ve firmaların dış finansman kaynağı olarak bankalara bağımlı olmasına bağlıdır. Bu çalışmada, Türkiye’de banka kredi kanalının işleyişi 2001 kriz sonrası dönemi için analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda, 2003:01- 2015:10 dönemi kapsamında aylık veriler yardımıyla tek yapısal kırılmaya izin veren ZivotAndrews birim kök testi ve vektör otoregresyon (VAR) yöntemi kullanılmıştır. Ampirik bulgular para politikası şokuna, ilk üç ayda banka mevduatlarının, banka kredilerinin, banka menkul kıymetlerinin ve sanayi üretiminin azalarak bir tepki verdiğini göstermiştir. Bu bulgulara göre, para politikası şoku sonrasında bankaların kredilerindeki azalmayı menkul kıymetlerin satışıyla telafi ettiği ve dolayısıyla da banka kredi kanalının kısmen çalıştığı söylenebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Operation Of The Bank Credit Channel In Turkey After The 2001 Crisis: Ampiric Analysis
2016
Yazar:  
Özet:

Since the 1980s, many world economies have been moving towards the process of financial liberalization, which has led to the development of financial markets. The development of the financial markets has increased the importance of the bank credit channel, which is one of the cash transfer channels. The efficient functioning of the bank credit channel depends on the lack of full residence of bank loans and securities from the point of view of the banks and companies and the fact that the companies are dependent on the banks as an external source of financing. This study aims to analyze the operation of the bank credit channel in Turkey for the post-crisis period of 2001. In this regard, the ZivotAndrews unit root test and vector autoregression (VAR) method has been used, allowing single structural breakdown with the help of monthly data within the 2003:01-2015:10 period. The ambitious findings have shown that the monetary policy shock has responded to a decrease in bank deposits, bank loans, bank securities and industrial production in the first three months. According to these findings, it can be said that after the monetary policy shock, banks compensated the decrease in their loans with the sale of securities and therefore the bank’s credit channel is partially working.

Anahtar Kelimeler:

0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.712
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini