Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 220
 İndirme 85
Ortaöğretim Öğretmenlerin Kayırmacılık Algıları ile Psikolojik Sermaye Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin okul yönetiminin kayırmacı uygulamalarına ilişkin öğretmenlerin algıları ile psikolojik sermaye düzeyleri arasındaki ilişkiyi incelemektedir. Ayrıca, bu değişkenlerin cinsiyet, yaş, medeni durum, eğitim düzeyi, branş, hizmet yılı ve okul türüne göre farklılaşıp farklılaşmadığı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Trabzon ilinde ortaöğretim kurumlarında görev yapan 250 öğretmen oluşturmaktadır.  Araştırma ilişkisel tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Araştırma verilerinin toplanmasında Okul Yönetiminde Kayırmacılık Ölçeği ve Psikolojik Sermaye Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde SPSS 20.0 paket programı kullanılarak, korelasyon analizi, t- Testi, Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA); Mann Whitney- U testi ve Kruskal Wallis H testi yapılmıştır. Araştırma sonucunda öğretmenlerin kayırmacılık algılarının düşük, psikolojik sermaye düzeylerinin yüksek olduğu sonucuna varılırken, bu iki değişken arasında negatif yönde anlamlı olmayan ilişki tespit edilmiştir. Öğretmenlerin kayırmacılık algıları hizmet yılı ve okul türü değişkenine göre farklılaşırken, cinsiyet, yaş, medeni durum, eğitim düzeyi ve branş değişkenlerine göre farklılaşmadığı bulunmuştur. Psikolojik sermaye düzeylerine ilişkin yapılan incelemede ise, değişkenler arasında anlamlı farklılık bulunamamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Relationship Between Higher Education Teachers' Conceptions Of Disruption and Psychological Capital Levels
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to explore the relationship between the perceptions of teachers about the scratching practices of school management of teachers working in secondary education institutions and the levels of psychological capital. In addition, it has been tried to determine whether these variables vary according to gender, age, civil status, education level, branch, year of service and school type. The study’s work group consists of 250 teachers working in the secondary education institutions in the province of Trabzon.  Research is an imaginary study in the relational scan model. In the collection of research data, the scale of scalability and the scale of psychological capital were used in the school management. SPSS 20 is a data analysis. Using the 0 package program, correlation analysis, t-Test, one-way variance analysis (ANOVA); Mann Whitney-U test and Kruskal Wallis H test were performed. The research finds that teachers’ scratch perceptions are low, and their psychological capital levels are high, while the relationship between these two variables has been unreasonable in the negative direction. Teachers have found that the perceptions of scratch vary according to the year of service and the type of school variable, but not according to gender, age, civil status, education level and branch variables. In the study of the levels of psychological capital, there was no significant difference between the variables.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 890
Atıf : 6.543
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi