Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 81
 İndirme 26
Ekonomik Karmaşıklık ile Ekonomik Büyüme Arasındaki İlişki: Panel Bootstrap Granger Nedensellik Analizi
2019
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı, 10 Yeni Sanayileşen Ülkede Çin, Hindistan, Tayland, Malezya, Filipinler, Türkiye, Güney Afrika, Brezilya, Meksika, Endonezya ekonomik karmaşıklık ile ekonomik büyüme arasındaki ilişkiyi analiz etmektir. Çalışmada 1970-2016 dönemi ele alınmıştır. Ülkelerin nitelikli bir ihracat yapısına sahip olup olmadığını tespit etmek amacıyla Hidalgo ve Hausmann 2009 tarafından geliştirilen Ekonomik karmaşıklık Endeksi ve Reel GSYH verileri analizde kullanılmıştır. Değişkenler arasındaki nedensellik ilişkisi Konya 2006 nedensellik testi kullanılarak analiz edilmiştir. Konya 2006 panel nedensellik analizi sonucuna göre Meksika, Malezya ve Güney Afrika için ekonomik karmaşıklıktan ekonomik büyümeye tek yönlü ve sadece Çin için çift yönlü nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir. Panel genelinde ise sadece ekonomik karmaşıklıktan ekonomik büyümeye tek yönlü nedensellik ilişkisi olduğu bulgusu elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Economic Complexity and Economic Growth: Panel Bootstrap Granger Reasonal Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to analyze the relationship between China, India, Thailand, Malaysia, the Philippines, Turkey, South Africa, Brazil, Mexico, Indonesia and economic complexity and economic growth. The study discussed the period 1970-2016. The Economic Complexity Index and Reel GDP data developed by Hidalgo and Hausmann 2009 were used in analysis to determine whether the countries have a qualified export structure. The causality relationship between the variables was analyzed using the 2006 causality test. According to the Conya 2006 panel causality analysis, the economic complexity for Mexico, Malaysia and South Africa has been identified as a one-way and only for China dual-way causality relationship. In the entire panel, it has been found that only economic complexity has a one-way causal relationship to economic growth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 988
Atıf : 8.969
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini