Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 41
Politika Tavsiyelerinde Adalet Konusundaki Cikarlar: Suriye Multeci Krizi Uzerine Felsefi Bir Yaklasim
2017
Dergi:  
Middle East Journal of Refugee Studies
Yazar:  
Özet:

Yakın tarihte yaşanan Suriye mülteci krizi, mültecilerin ve sığınmacıların statülerine ve haklarına ilişkin kuram boyutu henüz az gelişmiş göç yasası konusunda bir tartışma başlattı. UNHCR tahminlerine göre Türkiye, Suriye’de çatışmalar başladıktan sonra, bir ülkenin sınırları içerisinde dünyadaki en fazla sayıdaki mülteciyi 2,5 milyon civarında barındırıyor. Buna mukabil, bu kimselerin hiçbirisi yasal düzlemde mülteci olarak tanınmamıştır. 1951 Cenevre Sözleşmesi’ne imza atan devletlerinden biri olarak Türkiye, hâlâ “coğrafi sınırlamalar” uygulamakta, Avrupa dışından gelen sığınmacılara mülteci statüsü vermeyip onlara “geçici koruma” statüsü sağlamaktadır. Bu makale, Suriye olayının devletlerin mültecileri geldikleri bölge unsuru içinde tutmak üzere önlemler aldıkları tipik bir “tasarlanmış bölgecilik” örneği olduğunu ileri sürmektedir. Bütün bu önlemler, felsefi bir okumayla, doğrudan doğruya mültecilerin yaşamları üzerinde, dolaylı olarak da vatandaşlar üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Middle East Journal of Refugee Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 75
Atıf : 72
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini