Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 82
 İndirme 28
Matematik Öğrenme Nesnelerinin Okul Öncesi Eğitimde Matematik Etkinliklerinde Kullanımı (rakamları Tanıma Etkinliği)
2020
Dergi:  
Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences
Yazar:  
Özet:

Okul öncesi dönem; çocuğun doğumundan ilkokula başlayana kadar geçen dönemdir ve bu dönemde gerçekleştirilen eğitsel etkinliklerin tümüne ise okul öncesi eğitim denilmektedir (Oktay, 1990). Matematik, okul öncesi dönemde ele alınması gereken önemli bilişsel öğrenme alanlarından biridir (Davenport & Johnston, 2015). Okul öncesi dönemde çocuklara verilecek olan nitelikli bir matematik eğitimi, çocuklarda ilköğretim yıllarında oluşabilecek öğrenme güçlüklerine engel olabileceği gibi çocukların ilköğretime hazır olarak başlamaları için önemli bir role sahiptir. Bu sebeple çocukların, okul öncesi eğitim döneminde zengin matematik öğrenme deneyimleri yaşamaları için tasarlanacak öğrenme deneyimleri çok önemlidir (Güven, Öztürk, Karataş, Arslan, & Şahin, 2018). Okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerin matematik becerilerinden rakamları (1-9) tanıma becerisini geliştirmek amacıyla BDE ile dinamik öğrenme nesnelerinin kullanımına yönelik bir eğitim verilmeden nesnelerin öğrencilere sunularak kendiliğinden öğrenme gerçekleştirip gerçekleştiremedikleri ile bu öğrencilerin dinamik öğrenme nesnelerinin kullanımının öğretimi yapılan öğrenciler ile karşılaştırmasını yapmak araştırmanın amacını oluşturmaktadır. Bu çalışmanın çalışma grubunu Erzurum ilinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilkokul bünyesinde bulunan bir anasınıfında aktif olarak eğitim gören, 54-72 ay aralığındaki çocuklar oluşturmaktadır. Araştırma, nitel araştırma tekniklerinden biri olan durum çalışmasıdır. Araştırma kapsamında veriler gözlem tekniği ile elde edilmiştir. Araştırmada verilerin toplanması için araştırmacılar tarafından öğrencilerin öğrenme nesnelerini nasıl kullandıkları, öğrencilerin ilgi ve isteklilik durumları, tepkileri gözlemlenerek gözlem notları alınmıştır. Gözlem sonucunda analiz işlemi için betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Gözlem sonucunda dinamik öğrenme nesnelerinin kullanımı için eğitim verilmeyen ve zaman içinde keşfederek kendileri nesneleri tanımlayan, kullanan öğrencilerin, eğitim verilen öğrencilerle nesneleri aynı düzeyde kullanabildikleri, eğitim verilmeyen öğrencilerin ilk günlerde nesneyi keşfedemediği için sıkılırken keşfetmeye başlamaları ile istek ve ilgilerinin arttığı gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Use Of Mathematical Learning Subjects In Pre-school Education In Mathematical Events (activity For Recognition Of Facts)
2020
Yazar:  
Özet:

The pre-school period is the period from the child's birth to the primary school, and all the educational activities carried out during this period are called pre-school education (Oktay, 1990). Mathematics is one of the important fields of cognitive learning to be addressed in the pre-school period (Davenport & Johnston, 2015). A qualified mathematical education that will be given to children in the pre-school period has an important role in children’s preparation for primary education, as it can prevent learning difficulties that may occur in the early school years. Therefore, learning experiences that will be designed for children to experience rich math learning experiences during the pre-school period are very important (Güven, Öztürk, Karataş, Arslan, & Şahin, 2018). In order to improve the ability of students to recognize the numbers (1-9) from their mathematical skills before school, the objects of the BDE and the dynamic learning objects without a training to be given to the students by presenting the objects to realize their own learning and the purpose of the research is to compare the use of the dynamic learning objects of these students with the students taught. The work group of this study is made up of children in the range of 54-72 months who are actively trained in a maternal school within the Ministry of National Education in Erzurum province. Research is a state study that is one of the quality research techniques. The data was obtained through observation technique. In the study, for the collection of data, the researchers took observation notes by observing how students use learning objects, student interests and willingness situations, reactions. The observation resulted in the use of the visual analysis method for the analysis process. The observation resulted in the increased desire and interest of students who did not be trained for the use of dynamic learning objects and discover themselves in time and identify objects, who used them, who were able to use the objects at the same level as the students who were trained, who were not trained in the first days, when they were tired of not being able to discover the object.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 70
Atıf : 37
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini