Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 42
 İndirme 31
Avrupa Toplumunda Irkciligin İki Yuzu: Antisemitizm ve İslamofobi Arasindaki Benzerliklerin ve Farkliliklarin Karsilastirmali Analizi
2019
Dergi:  
Akademik İzdüşüm Dergisi
Yazar:  
Özet:

Antisemitizm ve İslamofobi Avrupa toplumunda kökleri Ortaçağ’ın başlangıcına kadar giden bir geçmişe sahip ırkçılık ve ötekileştirme çeşitleridir. Bu çalışmada bu iki farklı ırkçılık ve ötekileştirme çeşidi arasındaki benzerliklerin ve farklılıkların Aydınlanma Çağından günümüze kadar geçen süreç içerisinde analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda her iki kavramında Avrupa toplumunda tarihsel süreç içerisinde dayandırıldıkları söylemlerin nedenleri, toplumsal uygulama yöntemleri ve sonuçları üzerinde durulmuştur. Çalışmanın sonucunda Avrupa toplumunda 19’uncu Yüzyıldan 20’inci Yüzyılın ilk yarısına kadar varlığı sürdüren Antisemitizm ile 21’inci Yüzyılda hızla yayılan İslamofobi arasında bazı farklılıklar olsa da gerek nedensel faktörler gerekse söylem üretimi açısından ciddi bir benzerlik olduğu sonucuna varılmıştır. Her iki kavramının benzer noktalarının tarihsel olarak dini kökenlere sahip olmaları, Oryantalizm’in olumsuz söylem üretiminin sonucu olmaları, sekülerizme tehdit oluşturmakla suçlanmaları, toplumsal kriz anlarında ve kitlesel göç hareketlerinde artış göstermeleri olduğu tespit edilmiştir. Bahse konu kavramlar arasındaki farklılıkların da farklı ırkçılık çeşitlerine dayanmaları ve farklı siyasi sonuçları ortaya çıkarmaları olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Two Faces Of Racism In European Society: Comparative Analysis Of Similarities and Differences Between Antisemitism and Islamophobia
2019
Yazar:  
Özet:

Anti-Semitism and Islamophobia in the European society are roots of racism and authentication with a history that goes to the beginning of the Middle Ages. This study aims to analyze the similarities and differences between these two different varieties of racism and authoritization in the process from the Age of Enlightenment to today. In this context, both concepts are focused on the reasons, methods and consequences of the statements that they have found in the historical process in the European society. The study found that there were some differences between anti-Semitism, which continued to exist in the European society from the 19th century to the first half of the 20th century, and Islamophobia, which spread rapidly in the 21st century, although there were serious similarities in terms of speech production, if causal factors were needed. It has been found that the similar points of both concepts have historically religious origins, that they are the result of negative speech production of Orientalism, that they are accused of creating a threat to secularism, that they are increasing in moments of social crisis and in mass migration movements. The differences between the subject concepts have also been shown to be based on different varieties of racism and to reveal different political consequences.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik İzdüşüm Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 599
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini