Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 95
 İndirme 41
İlkokul Ogretmenlerinin Orgutsel Yabancilasmalarinin Sosyo-demografik Degiskenler Acisindan Incelenmesi
2019
Dergi:  
Çağdaş Yönetim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bireyler örgütlü bir yapı içinde dünyaya gelirler ve yaşamlarını devam ettirmek amacıyla birlikte çalışma alışkanlıkları geliştirirler. Bireyler ortak bir amacı gerçekleştirmek amacıyla sistemli yapılar olan örgütleri meydana getirerek yaşamlarının büyük bir kısmını bu örgüt içerisinde geçirmektedirler. Toplumsal yapı içerisinde bireyin toplumsallaşmasını ve kültürün gelecek nesillere aktarılması işlevini gören örgütler ise eğitim örgütleridir. Hiç şüphesiz eğitim örgütlerinin en önemli çalışanı ise öğretmenlerdir. Bu çalışmada öğretmenlerin örgütsel yabancılaşma algıları ile örgütsel yabancılaşma algılarının sosyo-demografik değişkenlere göre anlamlı bir farklılık gösterip göstermediğinin ortaya konması amaçlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu belirlemek amacıyla olasılıklı örnekleme yöntemlerinden küme örnekleme deseni kullanılmıştır. Mersin ili merkez ilçelerinde görev yapan 831 öğretmen araştırmanın örneklemini oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı Yabancılaşma olarak Eryılmaz (2010) tarafından geliştirilen Örgütsel Ölçeği kullanılmıştır. Katılımcı özelliklerinin belirlenmesinde kişisel bilgi formu kullanılmıştır. Bu çalışmada öğretmenlerin örgütsel yabancılaşma ve örgütsel yabancılaşmanın alt boyutlarından anlamsızlık, yalıtılmışlık ve kendine yabancılaşma alt boyutlarında hiçbir zaman düzeyinde yabancılaşma yaşadıkları, güçsüzlük ve kuralsızlık alt boyutlarında ise nadiren düzeyinde yabancılaşma yaşadıkları sonucu elde edilmiştir. Örgütsel yabancılaşma ve alt boyutlarına yönelik puan ortalamalarının medeni durum, en son mezun olunan okul, kurumdaki çalışma süresi değişkenlerine göre gruplar arasında anlamlı bir farklılık olmadığı, cinsiyet, yaş ve kıdem değişkenlerine göre ise grup ortalamaları arasında anlamlı bir farklılık olduğu sonucu elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

İlkokul Ogretmenlerinin Orgutsel Yabancilasmalarinin Sosyo-demografik Degiskenler Acisindan Incelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

Individuals come to the world in an organized structure and develop work habits together in order to continue their lives. Individuals spend much of their lives in the organization by creating organizations that are systematic in order to a common purpose. Organizations that see the function of socialization of the individual within the social structure and the transfer of culture to the future generations are educational organizations. The most important staff of the educational organizations are teachers. This study aims to reveal whether teachers’ organizational alienation perceptions and organizational alienation perceptions show significant differences according to socio-demographic variables. For the purpose of determining the study’s work group, a mass sampling scheme was used from possible sampling methods. 831 teachers who worked in Mersin or the central districts formed the sample of the research. In the research, the data collection tool was developed by Eryılmaz (2010) as the Organizational Scale. Personal information form was used to determine the characteristics of the participant. In this study, the result was that teachers had never experienced foreignization at any level in the underdimensions of organizational alienation and organizational alienation, in the underdimensions of insignificance, isolation and self-alienation, and in the underdimensions of weakness and irregularity, in the underdimensions of rarely alienation. The result is that the score average for organizational alienation and sub-dimensions; civic status, the latest graduated school, the time of work in the institution has no significant difference between the groups according to the variables, and a significant difference between the group average according to the variables of gender, age and age.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çağdaş Yönetim Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 113
Atıf : 770
2023 Impact/Etki : 0.727
Çağdaş Yönetim Bilimleri Dergisi