Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 31
Oecd Ülkeleri ve Türkiye’nin 2010-2017 Yılları Arası Makroekonomik Performanslarının Topsıs Yöntemi ile İncelenmesi
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada OECD ülkeleri ve Türkiye’nin yer aldığı toplam 36 ülkenin 2010-2017 yılları temel makroekonomik göstergelerine dayalı ekonomik durumları Çok Kriterli Karar Verme (ÇKKV) Tekniklerinden TOPSIS yöntemi ile değerlendirilmiştir. Makroekonomik performans göstergeleri olarak dış ticaret dengesi, gayri safi yurtiçi hasıla, işsizlik ve enflasyon oranları esas alınmıştır. Elde edilen bulgular yıl bazlı olarak incelendiğinde sıralamada bazı ülkelerin ortalama aynı sıralarda yer aldığı bazı ülkelerin sıralamalarında yıllara göre belirgin farklılıklar olduğu gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Macroeconomic Performance Of The Oecd Countries and Turkey Between 2010-2017
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the economic situation of the OECD countries and the total of 36 countries in which Turkey participated was evaluated on the basis of the basic macroeconomic indicators in the years 2010-2017, using the TOPSIS method from the Techniques of Multi-Critical Decision Making (MCCC). Macroeconomic performance indicators are based on external trade balance, non-clean domestic profits, unemployment and inflation rates. When the results were studied on a year-based basis, it was observed that there were significant differences in the rankings of some countries where some countries were on average in the same rankings over the years.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.744
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini