Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 314
 İndirme 61
 Sesli Dinleme 2
Hz. Ömer Döneminde Meydana Gelen Amvas Tâunu ve Etkileri
2020
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Salgın hastalıklar tarih boyunca sebep oldukları kitlesel ölümlerle insanlığın maruz kaldığı felaketlerden biri olmuştur. Bu hastalıkların başında hiç şüphesiz dünya nüfusu üzerinde büyük etkiye sahip Kara Ölüm olarak adlandırılan veba gelmektedir. Hz. Peygamber’in de hadislerinde değinmiş olduğu tâun hastalığı, Arapça’da vebanın en çok görülen ve hıyarcıklı olarak adlandırılan türüne verilen isimdir. Amvas’ta ortaya çıktıktan kısa süre sonra Suriye ve Irak’a kadar yayılan salgın, en çok Suriye toprakları üzerinde etkili olmuş ve aralarında sahabenin ileri gelenlerinin de bulunduğu on binlerce insanın ölümüne sebep olmuştur. Yaşanan insan kayıpları bölgede İslam’ın yayılmasına ve fetih hareketlerine büyük bir darbe vurmuştur. Tâun hastalığının etkili olduğu zaman diliminde, Hz. Ömer salgın bölgesiyle yakından ilgilenmiş, insanların her türlü ihtiyacını diğer eyaletlerden temin edilen malzemelerle karşılamaya gayret göstererek sosyal devlet anlayışının en güzel örneklerinden birini vermiştir. Salgının ortadan kalkmasıyla Suriye’ye giden Hz. Ömer askeri, sosyal ve idari alanlarda düzenlemelerde bulunmuştur. Hastalığın yaralarının sarılmasında özellikle askeri ve sosyal alanlarda aldığı tedbirler Hz. Ömer’in çağının çok ilerisinde bir yönetici olduğunu ortaya koymuştur. Bu çalışma Hz. Ömer’in hilafeti döneminde Filistin’in Amvas adlı yerleşim yerinde ortaya çıkan bu veba salgınını konu almaktadır. Çalışmada salgının sonuçları askeri, siyasi, sosyali ve adli açılardan değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

By Hz. The Influence and Effects Of The Ammonia During The Period
2020
Yazar:  
Özet:

Infectious diseases have been one of the catastrophes humanity has suffered with the mass deaths they have caused throughout history. At the beginning of these diseases, there is undoubtedly the epidemic called Black Death, which has a great impact on the world’s population. by Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) is the name given to the most commonly seen in Arabic species of epidemic. The epidemic, which spread to Syria and Iraq shortly after the appearance in Amvas, has been the most influential on the territory of Syria and has caused the deaths of tens of thousands of people, including the advanced members of the army. The lives of human losses have hit the spread of Islam and the conquest movements in the region. When the disease is effective, Hz. Omer has been closely concerned with the epidemic area, trying to meet all kinds of people’s needs with materials provided from other states, giving one of the best examples of social state understanding. The HZ to Syria with the disappearance of the attack It has been organized in military, social and administrative areas. The measures taken to cover the wounds of the disease, especially in the military and social spheres. It revealed that Omer was a long-distance leader. This is the work of Hz. This epidemic occurred in the settlement of Amvas in Palestine during the Hilafeti of Omer. In the study, the results of the epidemic will be assessed from a military, political, social and judicial point of view.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 213
Atıf : 149
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini