Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 96
 İndirme 57
An Analysis Of The Relationship Between Job Satisfaction and Perspective On The Future: A Research On Health Care Employees
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

İnsanlar iş ortamına bazı amaçları gerçekleştirmek için girerler. Söz konusu amaçları gerçekleştirdikleri ve hedeflerine ulaştıkları ölçüde iş ve özel yaşam doyumu bulur, amaçlarından uzak düştükleri ölçüde iş ve özel yaşam doyumları düşer ve kuruma bağlılıkları azalır. İnsanların çalışmış oldukları kurumlarda bazı ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlardan kimileri fizyolojik, kimileri psikolojik veya sosyal ihtiyaçlardır. Söz konusu ihtiyaçların karşılanması ölçüsünde çalışanlar kurumlarında iş doyumu bulur ve bunun özel yaşam doyumuna da katkısı olur. Aksi halde psikolojik, sosyal veya fizyolojik ihtiyaçları karşılanmayan çalışanların işyerinde doyum bulmaları güçleşir. Doyumsuz bir iş ortamının çalışanların örgütsel bağlılıklarını zayıflatan ve işten ayrılma niyetlerini güçlendiren bir etkisinin olacağı ileri sürülebilir. Buna karşın iş doyumu sağlayan sağlıklı bir iş ortamının çalışanın iş doyumunu artıracağı kabul edilebilir. Çalışanların kurumlarına bağlanma duygularını güçlendiren bazı araçlar vardır. Bunlar yönetime katılma, sorumluluk alma, inisiyatif kullanma, işgören güçlendirme gibi demokratik yönetim araçlarıdır. Bunun için kurumda çalışanların sorumluluk almalarını sağlayacak, başarılarını ödüllendirecek ve onların geleceğe daha fazla umut ve güvenle bakmalarını sağlayacak bir ortamın oluşturulması gerekir. Çalışanların kurumlarında fizyolojik, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, kısaca iş doyumu bulabilmeleri için yeterli ücret, iş güvencesi, yükselme olanakları, kendilerini gösterme olanağı, etkin iletişim, kurumsal adalet, kurumsal bağlılık ve örgütsel vatandaşlık duygularını güçlendirecek içsel ve dışsal motivasyonel önlemleri almak gerekir. Bütün bu iyileştirici yönetsel araçların çalışanların örgütle olan psikolojik sözleşmelerini güçlendirici etkisinin olacağı beklenebilir. Bu çalışmanın amacı, Ankara’da faaliyet gösteren devlet ve özel hastanelerde çalışan sağlık personelinin iş doyumu ve geleceğe bakışlarını inceleyerek, çeşitli önerilerde bulunmaktır. Bu amaçla araştırmada, söz konusu kurumlarda çalışan sağlık personelinin iş doyumu ve geleceğe bakışlarını etkileyen faktörler incelenmiş ve bu çerçevede önerilerde bulunulmuştur. Araştırma bulgularından kamu ve özel hastanelerdeki sağlık çalışanlarının iş doyumu ve geleceğe bakışları arasında anlamlı farklılığın olduğu anlaşılmıştır. İş doyumu bakımından özel hastanelerdeki sağlık çalışanlarının doyum düzeyi göreli olarak daha yüksek iken, umutlu olmak bakımından ise devlet hastanelerinde çalışan sağlık çalışanlarının, özel hastanelerdeki sağlık çalışanlarına göre daha yüksek algı ortalamasına sahip oldukları anlaşılmıştır. Bu kapsamda yapılan araştırmanın, uygulayıcılara ve alan çalışmalarına katkı sağlayacağı umulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.498
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini