Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 109
 İndirme 57
 Sesli Dinleme 1
Reşat Nuri Güntekin’in Gökyüzü Romanında İronik Anlatım
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

İroni mecazi bir anlatımla, tenkitçi tavrı hiç elden bırakmadan, özellikle söylenenin tersini ima etmeyi hedefleyen böylece okuyucuyu daha derinden düşünmeye sevk etmeye çalışan mübalağalı bir anlatım türüdür. Edebi eserde ironi, sanatçı tarafından etkili olmak, düşündürmek, tenkit etmek, eğlendirmek, şaşırtmak gibi farklı sebeplerle ve farklı tarzlarda kullanılagelmiştir. Reşat Nuri Güntekin’in Gökyüzü romanında güçlü gözlem gücüyle kıvrak zekâsı, gerektiğinde anlatıcının kendini sorgularken ironik bir dil kullanarak kendisiyle alay etmesi ve tüm bunları yaparken belirli bir dönemi, aydınları hatta pek çok felsefî görüşü sorgulaması ironiyi kullanmasıyla mümkün olmuştur, diyebiliriz. Roman, teması yönünden ironinin farklı çeşitlerini kullanmaya müsaittir. Anlatıcının dilinden anlatılan roman sadece dönemindeki aydınların yaşadığı açmazları değil günümüz aydınlarının da kendi içlerinde ve toplumla yaşayabilecekleri zıtlaşmalara bir ışık tutar. Romanda anlatıcının inandıkları ile yaşadıkları, hayalleri ile karşılaştıkları taban tabana zıt ve birbirini yalanlar mahiyette olunca ironi tabii olarak ortaya çıkar. Buna bir de Reşat Nuri’nin ironik dili eklendiğinde, romanın ironi ile ilgisinin incelenmesi gerekir, düşüncesindeyiz.

Anahtar Kelimeler:

I Am An Irony In The Novel Of Nuri Guntekin.
2018
Yazar:  
Özet:

Ironic is a kind of narrative that, with an ironic narrative, is a kind of narrative that attempts to encourage the reader to think more deeply, which is aimed at insighting the opposite of what is said, without ever leaving the tactical attitude away. In the literary work, irony has been used by the artist for different reasons and in different styles, such as being influential, thinking, encouraging, entertaining, surprising. Reşat Nuri Güntekin's Roman Heaven with his strong observation power, we can say that the narrative, when necessary, was able to laugh with himself using an ironic language while questioning himself and doing all of this with the use of the irony of questioning a certain period, light and even many philosophical views. The novel is available to use different varieties of irony in its theme direction. The novel, which is described in the language of the narrator, keeps a light to the contradictions not only in which the brilliants of the time live, but also in which the brilliants of today can live within themselves and with society. In the novel the narrative believes in what they live with, with their dreams they encounter, and when one another lies, the irony of course appears. When the ironic language of Reşat Nuri is added to this, we need to study the interest of the novel with the irony, we think.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.251
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini