Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 189
 İndirme 64
Aile, Boşanma ve Din
2019
Dergi:  
Turkish Studies Comparative Religious Studies
Yazar:  
Özet:

En temel toplumsal kurum olan aile, insanın varlık kazanmasının zorunlu bir boyutunu teşkil eder. Boşanma ise, bütün toplumlar için aile hayatını, kültürü, toplumsal düzeni ve huzuru, toplumun geleceği olan çocukları ve gençleri doğrudan etkileyen bir toplumsal durumu ifade eder. Temel toplumsal kurumlardan din, toplum olmanın, toplumsal hayatın en güçlü, en belirleyici, en karmaşık boyutlarından birini oluşturur. Toplumsal bir olgu olarak din, toplumsal hayatın birçok boyutunda etkili olmaktadır. Bu çerçevede dinin, günümüz toplumlarının en büyük imtihanlarından biri olan boşanma ile ilgili boyutlarının araştırılması büyük bir önem arz etmektedir. Boşanmaya giden süreçte, boşanmanın vuku bulmasında, boşanmanın engellenmesinde veya gerçekleşmemesinde, bütün bu durumlarda eşlerin birbirleriyle ilişkilerinde din algısının, mensubu olunan dinin emir ve yasaklarının, toplumun boşanmaya dinî yaklaşımının etkisi ve/veya etkisizliğini anlamak, boşanmaya dair birçok problemin anlaşılmasına ve çözümüne yardımcı olacaktır. Problemin anlaşılması ve çözümüne dair bazı noktalara erişilebilmesi, konuyla ilgili araştırma yapmanın önemini ortaya koymaktadır. Bu çalışmada boşanmanın dinî boyutu sosyolojik bakış açısıyla ele alınmaktadır. Çalışmanın amacı, boşanma sürecinde, boşanmanın gerçekleşmesinde veya gerçekleşmemesinde ve boşanan ve boşanmayan kişilerin boşanmaya yaklaşımlarında ve birbirleriyle ilişkilerinde ve çevreyle münasebetlerinde dinin etkisini anlamaktır. Anahtar kelimeler: En temel toplumsal kurum olan aile, insanın varlık kazanmasının zorunlu bir boyutunu teşkil eder. Boşanma ise, bütün toplumlar için aile hayatını, kültürü, toplumsal düzeni ve huzuru, toplumun geleceği olan çocukları ve gençleri doğrudan etkileyen bir toplumsal durumu ifade eder. Temel toplumsal kurumlardan din, toplum olmanın, toplumsal hayatın en güçlü, en belirleyici, en karmaşık boyutlarından birini oluşturur. Toplumsal bir olgu olarak din, toplumsal hayatın birçok boyutunda etkili olmaktadır. Bu çerçevede dinin, günümüz toplumlarının en büyük imtihanlarından biri olan boşanma ile ilgili boyutlarının araştırılması büyük bir önem arz etmektedir. Boşanmaya giden süreçte, boşanmanın vuku bulmasında, boşanmanın engellenmesinde veya gerçekleşmemesinde, bütün bu durumlarda eşlerin birbirleriyle ilişkilerinde din algısının, mensubu olunan dinin emir ve yasaklarının, toplumun boşanmaya dinî yaklaşımının etkisi ve/veya etkisizliğini anlamak, boşanmaya dair birçok problemin anlaşılmasına ve çözümüne yardımcı olacaktır. Problemin anlaşılması ve çözümüne dair bazı noktalara erişilebilmesi, konuyla ilgili araştırma yapmanın önemini ortaya koymaktadır. Bu çalışmada boşanmanın dinî boyutu sosyolojik bakış açısıyla ele alınmaktadır. Çalışmanın amacı, boşanma sürecinde, boşanmanın gerçekleşmesinde veya gerçekleşmemesinde ve boşanan ve boşanmayan kişilerin boşanmaya yaklaşımlarında ve birbirleriyle ilişkilerinde ve çevreyle münasebetlerinde dinin etkisini anlamaktır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Comparative Religious Studies

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 162
Atıf : 74
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini