Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 96
 İndirme 46
Siyasal İletişimde Değişen Fotoğraf Retoriği
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Siyasal iletişim, 21. yüzyılın başında, hızlı bir ivme kazanarak geniş kitlelere ulaşmayı ve yeni medya yoluyla kamuoyu oluşturmayı kolaylaştıran bir sürece evrilmiştir. Bu çalışmada, siyasal iletişimin yoğun olarak yaşandığı seçim kampanyalarında, ikna aracı olarak fotoğraf kullanımının, yeni medya mecraları ile uğradığı değişim ortaya konmuştur. Çalışmada, 2015 genel seçimlerinde, İstanbul'un 3 seçim bölgesinde, AKP, CHP, HDP ve MHP' nin, resmi aday listelerinin ilk 10 sırasında yer alan milletvekili adayları denek olarak incelenerek, adayların 28 Nisan- 28 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki seçim kampanyalarında Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağları kullanma oranları ve bu ağlarda paylaştıkları fotoğraflar incelenmiştir. Adayların, sosyal medya mecralarındaki fotoğraf paylaşımları, grafiklerle nicelik, nitelik ve içerik olarak değerlendirilmiş; fotoğrafın icadından itibaren geçmiş siyasal aktörlerin fotoğraf kullanım biçimleri ile sosyal medyadaki siyasal iletişim amaçlı fotoğraf kullanımları karşılaştırılmıştır. Ortaya çıkan sonuçlar grafiklere dönüştürülerek günümüz siyasal iletişiminde, siyasi aktörlerin kitleleri ikna etmek için fotoğraf kullanımına verdikleri önem ve fotoğrafların biçim, içerik yönünden uğradığı değişim ve farklılıklar tespit edilmiştir. Siyasal iletişimde fotoğraf kullanımının 2015'te geldiği aşamada; siyasetçiler, önceki siyasetçiler gibi, geniş halk kitlelerine ulaşmayı, hedef kitleyle iletişim kurmak için, fotoğrafın çekim ve etkileme gücünden yararlanmayı hedeflemektedir. Klasik iletişim araçlarından farklı olarak, günümüzde siyasilerin, fotoğraflarını yaygın biçimde sosyal medyada kullanması, sosyal medya platformlarına yüklenen fotoğrafların büyük bir kısmının profesyonel destek almadan, amatör kayıt cihazları ile elde edilmiş olması, hatta siyasi aktörlerin fotoğraflarını kendisinin çekmesi (selfie) ve bunları sosyal ağlarda anlık paylaşması, siyasal hayatımıza, yeni iletişim araçlarının ve yöntemlerinin girdiğinin göstergesidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.537
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini