Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 88
 İndirme 37
Amatör Futbolcuların Bilgisayar – İnternet ve Playstation Oyunları Kullanımına İlişkin Görüşleri
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Futbol Dünya’da en çok izlenen, oynanan ve konuşulan spor branşıdır. Futbolun izlenmesi kadar oynanması da zevk vermektedir. Futbol ülkemizde profesyonel, amatör, halı sahalarda ve okul takımlarında sıklıkla oynanmaktadır. Futbolcular da bu popülerliğe paralel olarak toplumda saygın bireyler olarak görülmektedir. Sosyal medyada futbol ve futbolcular sürekli yer almaktadır. Bu da futbolun ve futbolcuların popüleritesini sürekli arttırmaktadır. Günümüzde her yaş ve seviyeden insanın internet ve bilgisayarı kullanma oranı her geçen gün artmaktadır. Bu bağlamda futbolcuların sosyal aktivitelerinde bilgisayar- internet kullanma ve dijital oyun oynama sıklığı ve süreleri merak edilmektedir. Bu çalışmanın amacı amatör futbolcuların, bilgisayar, internet ve playstation oyunlarına ilişkin görüşlerinin belirlenmesidir. Araştırmanın çalışma grubunu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki farklı kulüplerde amatör olarak futbol oynayan gönüllü 177 futbolcudan oluşmaktadır. Bu araştırma tarama modelinde olup, betimsel bir nitelik arz etmektedir, verilerin elde edilmesinde araştırmacılar tarafından geliştirilen anket formu kullanılmıştır. Verilerin analizinde yüzde frekans, aritmetik ortalama ve standart sapma teknikleri kullanılmıştır. Demografik verilere dayalı karşılaştırmalarda bağımsız gruplar “t testi”, tek yönlü varyans analizi ve Ki kare testleri kullanılmıştır. Yapılan araştırmada futbolcuların %45,6’sının 21-25 yaşlarında, %87,7’sinin bekâr, % 48,5’inin lise mezunu veya öğrenimine devam ettiği, %73,3’ünün kendilerine ait bilgisayarları olduğu ve % 33,7’sinin günde 2 saat internet kullandığı belirlenmiştir. Futbolcuların interneti genel olarak müzik dinleme, indirme, film izleme, gazete-dergi okuma, alışveriş yapma ve bankacılık işlemlerini yapma gibi faaliyetlerde kullandıkları belirlenmiştir. Futbolcuların genellikle ev, okul, Wireless açık iş merkezinde, internet cafelerde ve GSM (VINN) bağlantısıyla internete erişebildikleri belirlenmiştir. Yine futbolcuların facebook, twiter, e-posta gibi iletişim sitelerini günde birkaç kez kullandıkları belirlenmiştir. Araştırmaya katılanların % 55’ının playstation oyunları oynadıkları; oynayanların % 54,2’sinin 1 saatten az, % 48,4’ünün evde playstation oyunları oynadıkları belirlenmiştir. Yine araştırmaya katılanların, % 43,8’inin futbol oyununu oynadığı, % 40,2’sinin eğlenmek amacıyla ve % 57,0’ının PES adlı oyunu oynadıkları belirlenmiştir. Ayrıca araştırmaya katılanların yaş değişkenine göre bilgisayar ve playstation oyunlarına katılma durumlarına bakıldığında ise yaş arttıkça bilgisayardaki futbol oyunlarına gerçek maç gibi konsantre olma düşüncesini daha az benimsedikleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.540
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini