Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 124
 İndirme 71
Bilek Güreşçilerinde Sekiz Haftalık Antrenman Sürecinin Endojen Amino Asitler Üzerine Etkisinin Araştırılması
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, bilek güreşi yapan üniversite öğrencilerinde antrenman sürecinin vücut kompozisyonu, glikoz-insülin düzeyleri ve endojen amino asitler üzerine olan etkileri araştırılmıştır. Deney grubu bilek güreşi yapan erkek (DG, n=10, yaş=23.5±2.7) ile benzer veya yakın yaş ve fiziksel özelliklere sahip, düzenli bir şekilde spor yapma alışkanlığı olmayan sedanter (Kontrol Grubu, KG, n=10, yaş=23.1±2.6) üniversite öğrencilerinin gönüllü katılımı ile oluşturulmuştur. Çalışmada, sedanter ve sporcular arasında zamana bağlı olarak kilo, vücut yağ ağırlığı ve yağsız vücut ağırlığı parametreleri bakımından istatistiksel olarak bir fark bulunmazken (P<0.05), beden kitle indeksi sporcularda zamanla artmış (P<0.01) ve yağ yüzdesi sporcularda antrenman dönemi sonrası azalmıştır (P<0.05). Gruplar arası serum insülin ve glikoz değerleri ve insülin/glikoz oranı seviyelerinde bir fark tespit edilmemiştir (P>0.05). Çalışmada Deney grubunda alanin (P<0.001) ve prolin (P<0.05) miktarları 8 haftalık antrenman dönemi sonrasında çalışma başlangıcına göre artmıştır. Endojen amino asit miktarları genellikle egzersiz programı sonrası artmış, ancak glutamik asit düzeyi ise azalmıştır (P <0.05). Sonuç olarak bu çalışmada elde edilen veriler bilek güreşi sporunda düzenli ve planlı antrenman sürecinin vücut kompozisyonu ve endojen amino asitler üzerine etkili olduğu tespit edilmiş ve bu verilerin literatüre bir katkı sağlayacağı kanaatine varılmıştır. Öte yandan, elde edilen sonuçların normal değişim sınırları içinde olduğu, dolayısı ile antrenman sürecinin sporcular üzerinde herhangi bir olumsuzluk oluşturmadığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.537
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini