Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 90
 İndirme 45
Niteliksel Görüşme Yöntemi ile Meme Kanserine İlişkin Anksiyete Ölçeğinin Ön Çalışması
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Meme kanseri karmaşık duygusal süreçlerin yaşanmasına neden olup kadınlarda en sık rastlanılan kanser türüdür (Tuncer, 2008). Bu çalışmanın amacı; meme kanserli hastalarda kaygıyı tanımlamak ve kaygıyı oluşturan faktörleri belirleyerek niteliksel görüşme yöntemiyle Meme Kanserine İlişkin Anksiyete Ölçeği oluşturmaktır. Çalışmaya 34 meme kanseri tanısı konmuş kadın hasta alınmıştır. Veri toplama araçları araştırmacı tarafından hazırlanan sosyodemografik bilgi formu ve problem merkezli niteliksel görüşme yöntemi (Witzel, 2000) ile alınan bilgilerdir. Yarı yapılandırılmış görüşme tekniği olan “problem merkezli görüşme” tekniği kullanılmıştır. Yapılan görüşmeler döngüsel yapı sökümü yöntemiyle analiz edilmiştir. Bu analiz sonucunda kadınların meme kanseri deneyimlerine ilişkin ortak algıları çıkarılmıştır. Yapılan niteliksel görüşmeler sonucunda hastalar tarafından tekrarlanan ifadeleri barındıran bir tablo oluşturulmuştur. 21 ifadeden oluşan üç alt ölçekli tablo, kadınlık imajı, cinsellik, aile ve annelik; ölüm ve gelecek korkusu; suçluluk duygusu ve öz değer gibi konuları kapsamaktadır. Çalışmanın sonucunda elde edilen tablonun en az 200 hastaya doldurularak faktör analizinin yapılıp bir ölçek haline getirilmesi gerekmektedir. Bu çalışma genelleme için yeterli değildir, ancak gelecek çalışma için (tablonun faktör analizinin yapılıp ölçek haline getirilebilmesi için) zemin oluşturmaktadır. Onkoloji servislerinde böyle bir ölçeğin kullanımı psikolojik desteğe ihtiyaç duyan hastaların hızlı bir şekilde gerekli yerlere yönlendirilmelerini sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.539
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini