Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 210
 İndirme 68
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmen Adaylarının Rehberlik Anlayışları
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Rehberlik anlayışı, en genel anlamda rehberliğin ilkelerini ve bu ilkelerle ilgili temel kavramları anlama olarak ifade edilebilir. Rehberlikle ilgili tüm çalışanların dolayısıyla öğretmenlerin olumlu ve yüksek düzeyde bir rehberlik anlayışına sahip olmaları, rehberlik alanındaki başarıyı ve rehberliğin amaçlarına ulaşmayı artıran bir etmendir ve rehberlik hizmetlerinin amacına ulaşması için tüm paydaşlarla beraber öğretmenlerin de rehberlik anlayışına sahip olmaları beklenmektedir. İlahiyat Fakülteleri, temel olarak örgün din eğitimi ve öğretimi ile yaygın din hizmetleri alanlarına nitelikli insan gücü yetiştirmektedir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi (DKAB), seçmeli din dersleri ve İmam Hatip Liseleri meslek derslerini yürüten öğretmenlerin yetiştiği İlahiyat Fakültelerinde de rehberlikle ilişkili dersler bulunmaktadır. Bu çerçevede, yapacakları görevlerde rehberlik anlayışına sahip olmaları beklenen öğretmen adaylarının rehberlik anlayışlarının hangi düzeyde olduğu incelenmeye değer bir konudur. İşte bu araştırma; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi (DKAB) öğretmen adaylarının rehberlik anlayışlarını belirlemek amacıyla, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğrenim gören 300 son sınıf öğrencisinden oluşan çalışma grubu üzerinde gerçekleştirilmiş, nicel desen üzerine kurgulanmış, nedensel karşılaştırma modeline uygun bir çalışmadır. Araştırmada, Rehberlik Anlayışı Envanteri ve katılımcıların kişisel özellikleri ile ilgili çeşitli bağımsız değişkenlerin yer aldığı anket formu yoluyla veriler toplanmış ve bu veriler SPSS paket programında istatistiksel analizlere tabi tutulmuştur. Araştırma bulgularına göre, öğretmen adaylarının rehberlik anlayışı düzeyleri yüksektir ve bu rehberlik anlayışı düzeyleri cinsiyetlerine, bölümlerine ve rehberlik anlayışlarının gelişmesinde en etkili gördükleri derse göre anlamlı bir şeklide farklılaşmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini