Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 102
 İndirme 38
Performans Değerlendirme Sürecinde Geleneksel Yöntem ile Topsis Yönteminin Karşılaştırılması
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Performans Değerlendirmesi; çalışanların belli bir zaman dilimi içerisinde işlerindeki başarılarını, iş yerindeki tutum ve davranışlarını, kişisel niteliklerini belirlemeye yönelik, personelin işletmenin başarısına olan katkılarını ölçen bir süreçtir. Performans değerlendirme sonuçları örgütle ilgi yönetsel kararlar alınmasında önemli bir kaynaktır. Bu bağlamda performans değerlendirme yöntemlerinin, örgüt yöneticileri tarafından bilinmesi ve yöneticilerin bu konuda gerekli bilgi ve beceriye sahip olması, örgütlerin etkili olması açısından çok önemlidir. İnsan kaynakları yönetiminin en önemli fonksiyonlarından birisi olan performans değerlendirmeden organizasyonların beklenen faydayı sağlayabildiği söylenemez. Yazında çok çeşitli performans değerlendirme yöntemleri tanımlandığı ve uygulandığı görülmektedir. Geleneksel yöntemlerde çalışanlara belirli kriterlere göre puanlar verildiği ve bu puanların ortalaması veya toplamlarının karşılaştırılması şeklinde bir değerlendirme yapıldığı görülmüştür. Bu çalışmada performans skorunun hesaplanması için farklı bir yaklaşım olan TOPSİS yöntemi önerilmiştir. Bu çalışmada, geleneksel değerlendirme yöntemi ile çok kriterli karar verme yöntemlerinden TOPSIS’ in (Technique for Order of Preference by Similarity to Ideal Solution) performans değerlendirme sürecindeki etkililiğinin karşılaştırılması amaçlanmıştır. Bu kapsamda, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir üretim işletmesinde 2016 yılı içerisinde kalite kontrol bölümünde çalışan 16 çalışanın performans değerlendirme sonuçları geleneksel değerlendirme yöntemi ve TOPSIS yöntemine göre değerlendirilerek elde edilen sıralama sonuçları karşılaştırılmıştır. Yöneticilerin ortalama puanlarla yaptıkları değerlendirmelerle TOPSIS yönteminin ortaya çıkardığı sıralamada bazı farklılıklar görülmüştür. Doğrudan ortalama almak yerine TOPSIS ile sıralamayı belirlemenin daha doğru olacağı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.395
Atıf : 11.194
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini