Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 14.260
 İndirme 761
 Sesli Dinleme 20
İkinci Abdülhamid Dönemi Eğitim Politikası
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Geçmişten günümüze tarih incelendiğinde, toplumların gelişmesinde rol oynayan önemli faktörlerden birinin eğitim olduğu söylenebilir. Özellikle, büyük alanlara yayılmış ve hakimiyetini kanıtlamış imparatorlukların kültürel kaynaklarını bir sonraki nesillere aktarmalarında ve kendi kültürleri ile bu nesle yol göstermelerinde eğitimin çok önemli bir araç olduğu görülmüştür. Eğitim ile bir toplumun modern çağa geçmesi ve yeniliklere daha kolay adapte olabilmesi mümkün olmaktadır. Bu bağlamda eğitimi önemli bir faktör olarak gören Osmanlı Devleti incelendiğinde, eğitim sistemi ve eğitim kurumları ile ilgili faydalı bulgulara rastlanılmaktadır. Bu makalede İkinci Abdülhamid döneminde eğitim alanında yapılan reformlar ele alınmıştır. Eğitim alanında Osmanlı’da yapılan yenilikler ilk defa II.Mahmud döneminde başlatılmış, daha sonra Abdülaziz devrinde de eğitime yapılan yatırımlar devam ettirilmiştir. Osmanlı devletinde eğitim sisteminin temelini medreseler oluşturmaktadır. İkinci Abdülhamid dönemine gelindiğinde eğitim sisteminin düzensiz olduğu görülmektedir. Bu noktada İkinci Abdülhamid’in eğitimi düzenlemek amacıyla merkezi bir sistem ortaya çıkarmıştır. Eğitimin yaygınlaştırılması için ülke genelinde her yerde okullar açılmıştır. İkinci Abdülhamid, devletin geleceğinin, İslam ilkelerini benimseyen eğitimli gençlerle mümkün olduğu kanaatini taşıyordu. İkinci Abdülhamid döneminde ilköğretim, ortaöğretim, yüksek öğretim alanında pek çok okul açılmıştır. Eğitime verilen önem sebebiyle kız ve erkek öğretmen okulları açılarak eğitim kalitesi yükseltilmeye çalışılmıştır. Çalışma sonucu sunulan bilgilerin ilgili literatüre katkıda bulunacağı ve bu alanla ilgili yapılacak diğer çalışmalara da yol göstereceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini