Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 106
 İndirme 60
Hastanelerde Hasta Mahremiyetine Yönelik Uygulamaların Sağlıkta Kalite Standartları Bağlamında Değerlendirilmesi: Konya Örneği
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Tanımlayıcı nitelikte olan bu çalışmanın temel amacı, hastanelerde SKS bağlamında hasta mahremiyeti ile ilgili uygulamaların yerine getirilme düzeyinin, sağlık çalışanlarının bakış açısıyla değerlendirilmesidir. Araştırma 2015 yılında Konya il merkezinde faaliyet gösteren 2 Üniversite hastanesi, 4devlet hastanesi ve 9 özel hastanede görev yapan, 471 sağlık personeli üzerinde, anket tekniği kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada verilerin toplanması amacıyla araştırmacılar tarafından SKS rehberinden faydalanılarak oluşturulan “Sağlık Kuruluşlarının Hasta Mahremiyeti Uygulamaları Envanteri” kullanılmıştır. Envanterde 8 başlık altında 51 soru yer almaktadır. Araştırma verileri SPSS 20.0 programında değerlendirilmiştir. Veriler üzerinde tanılayıcı istatistikler ve Ki-Kare testi uygulanmıştır. Araştırmaya katılanların sosyo-demografik özellikleri incelendiğinde; 244’ünün (%51,8) 19-29 yaş grubunda olduğu, 289’unun (%61,4) kadın, 267’sinin (%56,7) evli, 158’inin (%33,5) lisans mezunu olduğu, 152’sinin (%32,3) cerrahi birimlerde çalıştığı, 300’ünün (%63,7) 0-4 yıldır halen görev yaptığı birimde çalıştığı ve 249’unun (%52,9) hemşire olduğu görülmüştür. Hasta mahremiyetine ilişkin kurum uygulamalarına ilişkin sorulardan en yüksek puanları; “Hasta ile ilgili tıbbi verilerin hepsi kaydedilmektedir (Evet:% 92,6/ Hayır:%7,4)” ve “Hastaların görüntüleme salonuna tek tek alınmaları sağlanmaktadır (Evet:% 91,1/ Hayır:% 8,9)” soruları almıştır. Araştırma kapsamındaki hastanelerin hasta mahremiyetinin sağlanması noktasında genel olarak gerekli özeni gösterdiği ve yapılması gereken düzenlemeleri yaptığı saptanmıştır. Kurumlar karşılaştırıldığında hasta mahremiyetinin sağlanması için en fazla özeni özel hastanelerin, en az özeni ise üniversite hastanelerinin gösterdiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.389
Atıf : 11.238
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini