Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 75
 İndirme 40
Ekonomi̇k Entegrasyonun Kredi̇ Kanali Uzeri̇ne Etki̇si̇: Euro Bolgesi̇ Uzeri̇ne Bi̇r İnceleme
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Ekonomik entegrasyon para politikasının reel ekonomi üzerindeki etkinliğini değiştirebilmektedir. Örneğin Avrupa Parasal Birliği, ekonomik entegrasyonun ileri bir aşamasıdır. Avrupa Parasal Birliğine üye ülkeler arasındaki farklı finansal mimari, politika uygulamalarının reel ekonomi üzerindeki etkilerini belirsizleştirmektedir. Diğer bir deyişle parasal birlik kuran ya da tam ekonomik entegrasyona giden ülke grupları için uluslarüstü tek bir merkez bankasının ortak politika kararlarındaki bir değişim, ulusal ekonomilerde istenen sonuçları ortaya çıkarmayabilir. Para politikası uygulamalarının ekonomi üzerindeki reel etkilerini açıklamaya çalışan parasal aktarım mekanizması, politika yapıcıların para politikası kararlarındaki değişimlerin genel fiyatlar seviyesi ve çıktıyı etkileme sürecini açıklamaya çalışmaktadır. Bu çalışmanın odak noktasını, parasal aktarım mekanizmasının kredi kanalı oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı Avrupa Parasal Birliği’ne üye 12 ülkenin parasal aktarım mekanizmasının banka kredi kanalının etkinliğini, 2003-2010 dönemi için yıllık verilerle analiz etmektir. Analize edilen ülkeler, Almanya, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Lüksemburg, Portekiz ve Yunanistan’dır. Sonuç olarak politikası faiz oranlarının kredi hacmi üzerinde anlamlı bir etkisinin mevcut olmadığı görülmüştür. Dolayısıyla çalışma sonucunda banka kredi kanalının inceleme döneminde etkinliğini kaybettiği sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca birlik ülkelerinin krizle mücadelede genişletici politikalara başvurmaları dolayısıyla yaşanan krizin, kredi hacmi üzerinde artırıcı yönde bir etkisinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.394
Atıf : 10.734
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini