Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 69
 İndirme 30
Kültürel Değerler Perspektifinde Girişimcilik Eğilimi Üzerine Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bireyin göstereceği girişimci davranışlar günümüzde hem bireylerin hem toplumların refahı açısından kritik bir unsur haline gelmiştir. Girişimcilik, bireyin istihdam fırsatlarını ve başarı yönelimini karakterize eden bağlamsal ve bireysel değişkenlerin bir fonksiyonudur. Bireyin kişiliği ile birlikte içinde yaşadığı ve sosyalizasyon süreci ile davranışlarını yoğun biçimde şekillendiren kültürel çevrenin ise ekonomik gelişmişliğin nüvesi olan girişim içeren davranışları etkilemesi beklenmektedir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, toplumsal kültürel değerler olan güç mesafesi, belirsizlikten kaçınma, toplulukçuluk ve erillik ile genç yetişkinlerin girişimcilik eğilimi arasındaki ilişki ve etkileşimi görmektir. Bu amaç doğrultusunda üniversite öğrenimine devam eden 290 öğrenciye araştırma ölçekleri ve demografik değişkenleri içeren anket uygulanmıştır. Araştırma bulguları değerlendirildiğinde, katılımcıların güç mesafesi, toplulukçuluk ve erillik kültürel değerler ile girişimcilik eğilimleri arasında pozitif yönde, belirsizlikte kaçınma ile negatif yönde ve istatistiksel açıdan anlamlı ilişki görülmüştür. Kurulan hiyerarşik regresyon modeline ise sırasıyla en fazla katkıyı güç mesafesi, erillik ve toplulukçuluk kültürel değerlerinin sağladığı görülmüştür. Demografik değişkenler değerlendirildiğinde kadın ve erkek katılımcılıların girişimcilik eğilimi ortalamaları arasındaki farklılığın istatistiksel olarak anlamlı, üniversitede geçirilen süre, ailenin geliri, anne ve baba iş durumu ile ailenin yaşadığı yer değişkenleri ise anlamlı olmadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Research On Cultural Values In Perspective
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The entrepreneurial behavior that the individual will show has now become a critical element in terms of the well-being of both individuals and communities. Entrepreneurship is a function of contextual and individual variables that characterize the individual’s employment opportunities and the direction of success. It is expected that the cultural environment in which the individual lives along with his personality and intensely shapes his behavior through the process of socialization and the cultural environment will influence the behavior that includes the initiative, which is the core of economic development. The aim of the study in this context is to see the relationship and interaction between the power distance, the social and cultural values, the avoidance of uncertainty, the sociality and erility, and the entrepreneurial tendency of young adults. In accordance with this goal, a survey of 290 students who continue to study at the university has been implemented with research scales and demographic variables. When the research findings were evaluated, the power distance of the participants, community and erility cultural values and entrepreneurial trends were seen in a positive direction, avoiding uncertainty and a negative and statistically meaningful relationship. The established hierarchical regression model has been shown to be the most contributed accordingly by the power distance, the cultural values of erility and community. When the demographic variables are assessed, the difference between the average entrepreneurial tendency of women and men participants is statistically meaningful, the time spent at the university, the income of the family, the mother and father's job status and the variables of the place where the family lives are not meaningful.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 43.564
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini