Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 111
 İndirme 54
Türkiye’de Yükseköğretim Alanında Yapılan Lisansüstü Tezlerin İncelenmesi (1990-2017)
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Türkiye'de yükseköğretim ile ilgili yapılmış yüksek lisans ve doktora tezlerini temel araştırma konuları ile metodolojik ve istatistik çözümleme teknikleri açısından inceleyerek durum değerlendirmesi yapmaktır. Araştırma durum çalışması ile yürütülmüştür. Çalışma grubunu 1990-2017 yılları arasında yükseköğretim konusunda hazırlanmış yüksek lisans ve doktora tezleri oluşturmaktadır. Çalışma kapsamında örneklem alınmayarak tüm evrene ulaşılmıştır. Araştırma verileri doküman incelemesi tekniği ile toplanarak elde edilen veriler betimsel analiz tekniği ile incelenmiş; frekans ve tablolar ile sunulmuştur. Araştırma bulgularına göre yükseköğretim alanında yapılan yüksek lisans tezlerinin doktora tezlerine göre daha fazla olduğu; çalışmaların en çok yapıldığı yılların 2011 ve 2012 yılları olduğu görülmektedir. Tez danışmanları çoğunlukla profesörlerden oluşmaktadır. Tezlerin yürütüldüğü üniversitelere göre dağılımı en çok Ankara Üniversitesi şeklindedir. Konuların dağılımına bakıldığında "yükseköğretimde kalite, karşılaştırmalı eğitim, yükseköğretim tarihi, yükseköğretimde AB politikaları, yükseköğretim finansmanı, sanal uygulamalar ve e-öğrenme" öne çıkmaktadır. En çok nitel en az ise karma yöntemlerin kullanıldığı; örneklem kitlesi olarak en çok akademik personelin tercih edildiği; tezlerin büyük çoğunluğunda örneklem alma tekniğinin belirtilmediği, belirtilen tezlerde ise amaçsal örneklem tekniğinin daha çok kullanıldığı, en az ise tabakalı örneklem tekniğinin kullanıldığı belirlenmiştir. Veri toplama tekniklerinden en çok anket ve doküman incelemesi en az ise saha ziyareti ve başarı testi kullanıldığı; veri analiz tekniği olarak ise en çok betimsel istatistiklerin tercih edildiği en az ise Chaid ve Kümeleme analizi kullanıldığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 45.007
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini