Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 34
Duygu Durum Bozukluğu Olan Öğrencide Okuma Akıcılığının Artırılmasında Birlıkte Okuma ve Hayvan Destekli Birlikte Okuma Müdahalelerinin Etkililiklerının Karşılaştırılması
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Duygu durum bozukluğu olan öğrenciler (DDB) sosyal ve akademik beceriler konusunda farklı gereksinimlere ihtiyaç duyarlar. Uyum sorunları, saldırganlık ve otoriteye saygısızlık gibi tekrarlanan davranış problemlerini zayıf akademik başarı ile birlikte gösterebilirler. Problem davranışlarına eşlik eden okuma güçlükleri gibi akademik sorunlar, bir diğerini olumsuz etkileyen kısır bir daire oluşturur. Mevcut çalışma iki farklı okuma akıcılık müdahalesinin etkililiğini karşılaştırmaktadır. Bu vaka çalışmasında, iki okuma akıcılık müdahalesinin etkililiğini kıyaslayarak ortaya koymak için tek denekli desenlerden dönüşümlü sağaltımlar modelinden yararlanılmıştır. Okuma akıcılığını geliştirme maksadı ile ele alınarak kıyaslanan yaklaşımlar “Birlikte Okuma” ve “Hayvan Destekli Birlikte Okuma” müdahaleleridir. Katılımcı dördüncü sınıfı tamamlamış duygu durum bozukluğuna sahip olan bir öğrencidir. İki yöntem başlama verileri toplandıktan sonra 7 oturum olacak şekilde dönüşümlü şekilde uygulanmış ve sonrasında genelleme oturumlarına yer verilmiştir. Sonuçlar “Hayvan Destekli Birlikte Okuma” müdahalesinin yüksek seviyede okuma akıcılığını arttırdığı, prozodi puanını ikiden beşe çıkacak şekilde olumlu etkilediği ve katılımcının okuma ilişkili motivasyonunu arttırdığı belirlenmiştir. Araştırmanın sonuçları DDB ye sahip olan öğrencilerde okuma programlarının nasıl işlev gördüğünü ortaya koyan bir yapıya sahip olup bu yapı içinde yer alan birleştirilmiş davranışsal konsültasyon uygulaması ile de sonuçlar genişletilmiştir. Genişletilmiş sonuçlardan yola çıkarak okuma akıcılığında yararlanılan hibrit uygulamaların kabul edilir, etkili sağaltımlar olabileceği konusunda olumlu veriler hem adakemik ve davranış problemleri açısından hem de duygu durum bağlantılı olarak toplanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 45.008
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini