Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 74
 İndirme 43
 Sesli Dinleme 2
Ortaokul Öğretmenlerinin Bilgi ve İletişim Teknolojilerine Yönelik Tutumları ve Görüşleri
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, fen bilimleri ve ortaokul matematik öğretmenlerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT)’ne yönelik tutumlarını ve BİT’in kullanımı konusunda görüşlerini tespit etmektir. Çalışmada, betimsel yaklaşımlardan ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Çalışma, 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar döneminde fen bilimleri ve ortaokul matematik öğretmenlerinden 90’ar olmak üzere toplam 180 öğretmen ile yürütülmüştür. Bu çalışma grubu içerisinde fen bilimleri ve matematik öğretmenlerinden beşer olmak üzere toplamda 10 öğretmen ile mülakat yapılmıştır. Mülakat yapılan öğretmen seçiminde, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Tutum Ölçeği (BİTTÖ)’nin puanları ve katılımcıların gönüllü olmaları dikkate alınmıştır. Çalışmada veriler, BİTTÖ ve yarı yapılandırılmış mülakat formu ile toplanmıştır. Araştırmada elde edilen nicel veriler; Mann Whitney U Testi ve Kruskal Wallis Testi kullanılarak analiz edilmiştir. Nitel veriler ise içerik ve betimsel analize tabi tutularak analiz edilmiştir. Çalışmada elde edilen bulgular ışığında, fen bilimleri ve ortaokul matematik öğretmenlerinin BİT’e yönelik olumlu tutuma sahip oldukları belirlenmiştir. Ayrıca erkek öğretmenler ile kadın öğretmenlerin BİT’e yönelik tutum puanları arasında ve öğretmenlerin kıdem yılları arasında istatiksel olarak anlamlı bir farklılığın olmadığı tespit edilmiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğunun derslerinde BİT’in görselliği sağlaması, bilgiye hızlı ulaşılması, öğrencilerin ilgisini çekmesi, dersi eğlenceli hale getirmesi ve etkili bir öğretimin gerçekleşmesinden dolayı derslerde kullandıklarını ifade etmişlerdir. BİT’in akademik başarıyı ve öğretim hizmetinin niteliğini artırdığı belirlenmiştir. Sözel ve sayısal kökenli öğretmenleri içeren bir araştırma yapılarak, sayısal ve sözel kökenli öğretmenlerin bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik tutumları ve kullanma durumları karşılaştırılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 45.008
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini