Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 99
 İndirme 37
Asimetrik Savas ve İnsancil Hukuk
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Uluslararası İlişkiler disiplininin temelleri disiplinde ilk büyük tartışma olarak adlandırılan Realizm – İdealizm tartışması ile atılmıştır. İki dünya savaşı arası dönem ve sonrasında gerçekleşen bu tartışmanın ele aldığı ve çözümlemeyi hedeflediği sorunun savaşın önlenmesi olduğu düşünüldüğünde, savaş konusunun disiplin açısından önemli bir çalışma alanı olduğu anlaşılmaktadır. Savaş sorunsalına 20’nci yy. insanının yaklaşımı, yaşanan yıkımın ve savaş sonrası ortaya çıkan felaketlerin ortadan kaldırılabileceği veya en azından azaltılabileceği fikrinin güçlenmesine neden olmuştur. Bu kapsamda oluşturulan uluslararası kurumlar vasıtasıyla geçmiş tecrübeler ve örfi kanunların temelini oluşturduğu ve değişen dinamiklere göre hazırlanmış olan uluslararası anlaşmalar ile Savaş Hukukuna (insancıl hukuk) yönelik birçok çalışma yapılmıştır. İnsancıl hukuku savaşın çıkması için gerekli kurallar ve savaş esnasında uygulanan kurallar olarak iki temel esas üzerinden oluşturulmuş olsa da temelde barışın sağlanması amacıyla ortaya konulmuş kurallardan oluşturulmuştur. İnsancıl Hukuk kurallarının denetlenmesi maksadıyla oluşturulmuş kurumlar sayesinde modern dünyada devletler arasındaki problemlerin savaş yoluyla çözülme eğilimi devletler tarafından son çare olarak görülmektedir. Ancak tarihin her döneminde başkalaşım geçiren savaş olgusunun modern dünyada devletler arasında olmaktan çok farklı gruplar ile yapıldığı düşünüldüğünde, oluşturulan insancıl hukuk kurallarının mevcut duruma yönelik yeterliliği sorgulanmaktadır. Bu çalışmada bahse konu insancıl hukuk kurallarının, asimetrik savaşlarda ne ölçüde geçerli ve uygulanabilir olduğu değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 44.935
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini