Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 143
 İndirme 60
Matematik Öğretiminin Öğretim Yöntemleri ve Ölçme-değerlendirme Boyutunda Değerlendirilmesi
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, sınıf öğretmeni adaylarının matematik öğretiminde kullanmayı tercih edecekleri öğretim yöntem-teknikler ile ölçme değerlendirme yöntemlerine ilişkin görüşlerini belirlemektir. Araştırmada, nitel araştırma desenlerinden biri olan durum çalışması kullanılmıştır. Çalışma grubu, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı 4. sınıfta okuyan 30 öğretmen adayından oluşmaktadır. Öğretmen adaylarının matematik öğretiminde kullanmayı tercih edecekleri öğretim yöntem/teknikler ile ölçme değerlendirme yöntemlerine ilişkin görüşlerini belirlemek amacıyla 6 açık uçlu sorudan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Elde edilen verilerin değerlendirilmesinde nitel araştırma desenine uygun olarak içerik analizi yönteminden yararlanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, öğretmen adaylarının en çok tercih ettikleri öğretim yöntem-teknikleri soru-cevap ve gösterip yaptırma iken, tercih etmeyecekleri yöntem/teknikler simülasyon ve düz anlatımdır. Öğretmen adaylarına Matematik öğretiminde kullanmayı tercih edecekleri yöntem/teknikleri seçerken belirledikleri ölçütler sorulduğunda; en çok “Öğrenci seviyesine uygun olmalı”, “Bireysel farklılıklara uygun olmalı”, “Dersin kazanımlara uygun olmalı”, “Dersin içeriğine uygun olmalı”, “Ekonomik olmalı”, “Öğrenme ortamına uygun olmalı” ölçütlerinde yoğunlaştıkları görülmektedir. Araştırmanın ölçme değerlendirme boyutunda; öğretmen adaylarının en çok tercih ettikleri ölçme değerlendirme yöntemleri açık uçlu ve çoktan seçmeli sorular iken, tercih etmeyecekleri yöntemler doğru-yanlış, çoktan seçmeli ve boşluk doldurma sorularıdır. Son olarak; araştırmada sınıf öğretmeni adaylarına Matematik başarısını değerlendirmede kullanmayı tercih edecekleri ölçme-değerlendirme yöntemlerini seçerken belirledikleri ölçütler sorulduğunda; “Öğrencilerin seviyesine uygun olmalı”, “Matematik dersinin yapısına uygun olmalı”, “Öğrenme fiziki ortamına uygun olmalı”, “Zaman almamalı”, “Sürece yönelik değerlendirme yapmalı”, “Ekonomik olmalı”, “Bireysel farklılıkları dikkate almalı”, “Kapsam geçerliğini sağlamalı” ve “Hedeflere uygun olmalı” ölçütlerini belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 45.057
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini