Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 97
 İndirme 46
Yabancı Dil Türkçe Öğreniminde Konuşma Becerisinin Gelişmesini Engelleyen Kaygılar Üzerine (bosna Hersek Örneğinde)
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Kaygı; ikinci dil öğreniminde konuşma becerisinin gelişimini engelleyen en önemli faktörlerden biri olarak görülmektedir. Çalışmada konuşma becerisinin gelişimini engelleyen kaygılar, Saraybosna'da çok dilli eğitim verilen özel okulların lise birinci sınıfında (hazırlık) okuyan öğrencilere uygulanan anket çalışmasıyla ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Lise birinci sınıfta okuyan öğrenciler üç farklı dil (Boşnakça, İngilizce, Türkçe) öğrenmektedirler. Kaygılar, ikinci dil öğreniminin en önemli becerisi olarak değerlendirilen konuşma becerisini olumsuz etkilemektedir. İkinci dil öğrenimine yönelik kaygılar araştırma inceleme ve anket(tarama) yöntemleriyle tespit edilmiştir. İkinci dil öğrenen ortaöğretim öğrencilerine uygulanan anket beşli likert ölçeğine göre hazırlanmıştır. Ankette konuşma sınavları, olumsuz değerlendirme, bilişsel düzey ile ilgili kaygılar, genel yabancı dil kaygıları ve düzeyleri belirlenmiştir. Veriler, Bosna-Hersekli öğrencilerin kaygı seviyelerinin yüksek olmadığını göstermiştir. Bununla birlikte konuşma kaygılarında; konuşma konusu, konuşma sınavı, kendini ifade edememe, dili doğru telaffuz edememe, öğretmen tutumları, sözcük bilgisinin yetersizliği ve konuları özümseyememe gibi kaygıları ön plana çıkmıştır. Araştırmanın amaçları doğrultusunda toplanan veriler, SPSS (Static Package for Social Science) programı kullanılarak çözümlenmiş ve bulgular yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 45.057
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini