Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 78
 İndirme 35
Belediye Personelinin Örgütsel Adalet Algıları Üzerine Bir Araştırma: Konya Örneği
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Adalet kavramı, farklı disiplinlerde çeşitli anlamlar yüklenmiş olmakla birlikle genel itibariyle; insan haklarına saygı göstermek, herkesi eşit tutmak ve haklarını vermek anlamlarına gelir. Bu çerçevede örgütsel adalet kavramı, işgörenlerin kendi çıktılarına ilişkin bireysel değerlendirme dereceleriyle, adaletin örgüt içerisinde paylaştırılması ve karar vericilerin çıktıların paylaştırılmasında doğru süreçleri izlemesini içermektedir. Bu çalışma, belediye personelinin örgütsel adalet ile ilgili algılarının belirlenmesi ve çeşitli değişkenlere göre algı düzeylerini belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Tarama modelindeki araştırmanın örneklemini tesadüfi olarak seçilen 353 belediye çalışanı oluşturmaktadır. Araştırma verileri 20 madde ve dört alt boyuttan oluşan Örgütsel Adalet Algısı Ölçeği ile toplanmıştır. Verilerin analizinde SPSS 16.0 paket programından yararlanılarak Indepent samples t-test ve one way Anova analizleri kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre katılımcıların; örgütsel adalet algılarının yüksek seviyede olduğu, ayrıca “Bilgisel Adalet” boyutunun =3,76 oranıyla ilk sırada yer aldığı, cinsiyet değişkenine göre “Kişilerarası Adalet” ve “İşlemsel Adalet” boyutlarında erkek çalışanların, “Dağıtım Adaleti” boyutunda kadın çalışanların daha yüksek ortalamaya sahip olduğu belirlenmiştir. Ayrıca örgütsel adalet ölçeğinin tüm alt boyutlarında evli personelin bekar personelden daha yüksek algı düzeyine sahip olduğu görülürken, “Dağıtım Adaleti” boyutunda memur olarak çalışan personel lehine, “Kişilerarası Adalet” boyutunda ise işçi çalışan personel lehine anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir. Ayrıca “Kişilerarası Adalet” ve “Bilgisel Adalet” alt boyutlarında eğitim durumu yükseldikçe adalet algılamasının düştüğü belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 42.826
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini