Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 109
 İndirme 70
Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerinin Otomatik Düşünceleri ile Akademik Başarı ve Başarı Algı Düzeyleri Arasındaki İlişki
2018
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, sağlık yüksekokulu öğrencilerinin otomatik düşünceleri ile öğrencilerin akademik başarı algı düzeyleri ve akademik başarıları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırma tanımlayıcı tiptedir. Araştırma bir kamu üniversitesinin Sağlık Yüksekokulunda 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında son sınıf öğrenimlerine devam eden Ebelik, Hemşirelik ve Beslenme Diyetetik Bölümü öğrencileri ile gerçekleştirilmiştir (n=171). Verilerinin toplanmasında, öğrencilerin sosyo-demografik ve tanımlayıcı özelliklerini içeren anket formu, AGNO puanları ve öğrencilerin kendi Akademik Başarı Algı Düzeyi (VAS ile belirlenen) ve Otomatik Düşünceler Ölçeği (ODÖ) kullanılmıştır. Veriler sayı ve yüzde dağılımları ve korelasyon analizi ile çözümlenmiştir. Araştırmada yer alan öğrencilerin yaş ortalamaları 22,2±1.12 olarak saptanmıştır. Öğrencilerin %45.6’sının Hemşirelik, %39.8’inin Ebelik ve %14.6’sının Beslenme ve Diyetetik öğrencisi ve %95.3’ünün bekâr olduğu saptanmıştır. Öğrencilerin ağırlıklı başarı puan ortalaması 2,87±.31 ve kendi başarı algı düzeyleri ise 6.55±1.41 olduğu belirlenmiştir. Otomatik düşünceler Ölçeği puan ortalaması ise 52.01±19.03 (Min: 30.00-Maks: 135.00) olarak belirlenmiştir. “Kişinin kendine yönelik negatif duygu ve düşünceleri”, “kişisel uyumsuzluk ve değişme istekleri”, “şaşkınlık/kaçma fantazileri”,“ümitsizlik” alt ölçek puanları ve ölçek toplam puanı ile başarı algı düzeyi arasında anlamlı ve negatif yönde ilişki saptanmıştır ( p<0.005). Öğrencilerin sahip olduğu otomatik düşüncelerin öğrencilerin başarı düzeyleri ile ilişkili olduğu saptanmıştır. Başarı düzeyinin yükseltilmesinde öğrencilerin olumsuz düşüncelerinin düzeltilmesi yönünde çalışmalar yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher