Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 54
 İndirme 21
Piyasa Ekonomisine Gecis Surecinde Rekabet Politikasi
2011
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Makalede gelişmiş ülkelerdeki rekabet politikasının gelişme ve oluşma safhaları ayrıntılı incelenmiştir. Bu politikalar Amerika Birleşik Devletleri’nde “Behaviorist” yaklaşımla ‘Yapısalcı’ yaklaşım arasında uzun süren tartışmadan sonra kesin olarak 80’li yıllarda pekişmişse, Batı Avrupa’da da anti tekelcilik kanunu ve onun uygulanması sürekli olarak “Behaviorist” özellikler taşımıştır. Buna dayanarak, günümüzde gelişmiş ülkelerde anti tekel politikasına “Behaviorist” yaklaşım hakimdir ve bellidir ki anti-tekelci yapılanmalar kendi faaliyetlerinde bu yaklaşıma uymaları gerekir. Aynı zamanda, Post Sovyet ekonomilerinde tekelcilik rekabet politikasının öncelikli hedefi olarak hizmet etmesi gerektiği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Competition Policy In The Process Of Transition To Market Economy
2011
Yazar:  
Özet:

This article has investigated the emergence and improvement of competition policy in the developed countries. These competition policies have been studied in “Behaviorist approach” and in “Constructive approach” discussed during the 1980s in the USA. In the western Europe, these policies have been studied in anti-trust law and the “Behaviorist approach”. Because of these discussions, the Behaviorist approach has been dominating the anti-trust policy in the developed countries. These antı-trust institutions have to implement the “Behavioral approach” in their own activities. At the same time, the monopolized competition policy is thought to serve as the main objective in the post-Soviet economies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 4.070
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini