Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 25
Hazret-i Peygamber’den Sudûr Ettiği Dönemin Işığında Okuma ile Sonraki Dönemlere Göre Okuma Arasında Hadis Metni
2018
Dergi:  
Nüsha
Yazar:  
Özet:

ar Sahîhayn’da “bilgelik şüphesi” özelliğini taşıyan hadisler bulunduğundan hadisleri her eleştirenin niyetinden şüphe etmek mümkün değildir. Çünkü söz konusu şüphelerini ortadan kaldırma amaçlı farklı okumalar yapmak isteyenler de vardır. Fakat bu şahıslar, ümmetin kolektif aklıyla karşı karşıya geleceklerini düşünerek hadislere yaklaşımda fikirlerini ortaya koymaktan çekinirler. Zîrâ genel olarak milletin anlayışında Kur’ân ruhuna veya dinin asıllarına muhalefet eden delaletleri dahi tartışmak ve bu delaletleri yeniden gözden geçirmek, ümmetin sabit temellerini ve kabul ettikleri inançlarını şüphe altında sorgulamakla eşdeğer görülür. Peki, metnin orijinal anlamını korumak için hadis metninin güvenilir okuması nasıl olmalıdır ve hadis metni, ortaya çıktığı zamandan sonra oluşan insanlık anlayışından etkilenebilir mi? Bu araştırma bu guruptaki metinlere dâir yeni bir okuma önerisine temel oluşturur. Söz konusu öneri iki ana aşamaya dayalı bir okumadır.  Bu okuma, metnin orijinal anlamını ve ham anlamını ortaya çıkararak okuyanı şahsî fikirlerden büyük ölçüde arındırır. Okuyacağınız makalede, orijinal okuma ile ümmetin kolektif zihnindeki anlayışlarıyla sabit olanlar arasındaki fark ortaya konulmaya çalışılmıştır. Eleştirel ve analitik düşünme metodunu uyguladığımız bu çalışmamız; giriş, iki bölüm ve sonuçtan oluşmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Nüsha

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 172
Atıf : 104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini