Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 174
 İndirme 46
 Sesli Dinleme 2
Yerel Yönetimlerde Çalışanların E-demokrasi ve E-katılım Algısına İlişkin Bir Araştırma: Konya Büyükşehir Belediyesi Örneği
2018
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Along with the widespread use of information and communication technologies nowadays, the fact that practices of e-participation and e-democracy spread in the same direction in the relatively developed countries makes these practices an increasingly used tool in recent years. The aim of this study include a case study in the scale of the Konya Metropolitan Municipality personnel on the practices of estimated e-democracy and e-participation based on information communication technologies in order to provide efficiency of participation to the management. Firstly in the study, the theoretical framework related to e-participation and e-democracy is pointed out. Second, the views and perception of the 205 personnel, who belong to the local government unit which forms the sample of the research, on e-democracy and e-participation are communicated and evaluated. Survey method is used as a method of data collection for the section based on case-study research of the study. The data that is collected as a result of the survey study is analyzed in SPSS program. Together with descriptive statistical analysis of the data, in order to determine whether perceptions related to e-democracy and e-participation areas differ or not, one-way Anova test for occupational status are used. As a result of the findings of this case study, it is seen that the personnel in question views the e-democracy and e-participation practices as a participation tool and that these practices of dissemination have need to be spread. Moreover, it is understood that there is a necessity for the mechanisms that enable the citizens to participate electronically in the formation of the management strategies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi