Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 90
 İndirme 31
Türkiyede 68 Kuşağı’nın Din-toplum İlişkilerine Bakışı
2014
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye’de 68 öğrenci olaylarıyla başlayan, daha sonra da 68 kuşağı olarak tanımlanan sol kesimin dine yaklaşımlarının nasıl olduğunu ortaya koymayı amaçlamaktadır.68 Kuşağı, Dünya’ da 1968 öğrenci hareketleriyle kendisini duyuran, Batı’ da daha çok Yeni Sol, Maoist ve anti-emperyalist grupların etkili olduğu sosyal hareketlerde yer alanları tanımlamada kullanılmaktadır. Türkiye’de 68 Kuşağı, 1960’lı yıllarda Demokrat Parti uygulamalarına karşı başladı ve genel olarak emperyalizme, sömürgeciliğe ve gericiliğe karşı olan, Atatürkçülükile desteklenmiş, Marksizm’in yorumlarını savunan gençliğin oluşturduğu, içinde farklı grupları da barındıran bir oluşum olarak tanımlanmaktadır. Bu oluşum heterojen bir özellik göstermekle birlikte Marksist temelli ideolojik bir bütün oluşturmaktadır. 68’li yıllarda, gençler kimliklerini kazanırken ideolojilerinin etkisinde kalmış, dinden uzaklaşmışlardır. Yeni gençlik, dini ve etnik kimlik yerine sınıf kimliğine dört elle sarılmış, sınıfsal çatışma temelinde işçi sınıfına sınıf bilincini yerleştirmeye çalışmıştır. Bu süreçte din, burjuvazinin elinde çıkarları için kullandığı bir araç haline dönüştürülmüş, burjuvazi, sınıfsız bir toplum oluşturma uğruna dinden kurtulma yolları aramıştır.Bunların kimliği işçi sınıfla burjuva arasındaki sınıfsal temele dayanmaktadır. Bu bağlamda, 68 kuşağının önemli aktörlerinin din-toplum ilişkileri bunların çalışmaları referans alınarak analiz edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

68 Views Of The Religious Relations In Turkey
2014
Yazar:  
Özet:

this study aims to reveal how the left-cut approaches are in the 68 generation, which started with 68 student events in turkey, 68 people are aimed at revealing how the culture approaches of religion in the world, in 1968, the western who hears itself with the movements of the students in 1968, has been used to identify areas in social movements that have been effective in the social movements that have created a religious identity in the context of 68 families in the 1960s, and in general, the ideological ideologies against the imperiality colonism and backrestrialism are based on the ideology of the ideology, which are formed by a different ideologies

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 375
Atıf : 616
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini