Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 78
 İndirme 43
2015 Yılı Türkiye Girişimcilik Teşvik ve Politikaları Karşılaştırmalı İncelemesi
2016
Dergi:  
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, Türkiye’deki güncel girişimcilik teşvik ve politikalarının farklı ülkelerdeki uygulamalarla karşılaştırılması yoluyla daha verimli politika ve uygulamalar geliştirilebilmesi amacı taşımaktadır. Bu kapsamda girişimcilik kavramı ekonomi politik çerçevesinde ele alınıp uygulamalara yer verilmiştir. Çalışmada, 2015 verilerine dayanılarak Türkiye özelinde daha verimli politikaların oluşturulabileceği anlaşılmıştır. Girişimcilik teşvik ve politikalarının karşılaştırmalı incelemesini konu edinen çalışmada, öncelikle girişimcilik kavramının açıklanmasına yer verilmiş ve ardından girişimcilik teşvik ve politikalarına değinilmiştir. Bu aşamada, bu politikaların önemi belirtilmiş ve bölgesel ve ulusal ekonomik kalkınmanın vazgeçilmez bir parçası olduğu üstünde durulmuştur. Çalışmanın ana bölümündeyse girişimcilik teşviklerinin ekonomik yaşamdaki yeri açıklanıp 2015 yılı verileri dikkate alınarak Türkiye’de KOSGEB tarafından uygulanan girişimcilik teşvik ve politikaları açıklanmış, bazı istatistikler yorumlanmıştır. Devlet ve hükumet politikalarına odaklanıldığı için kurum ve kuruluşların özel çalışmalarına yer verilmemiş ve ayrıca 2015 öncesi ya da çalışmanın kaleme alındığı 2016 dönemi gelişmeleri göz önünde tutulmamıştır. Sonrasında, Avrupa Birliği ile ABD, Malezya, Brezilya gibi farklı yerlerden farklı uygulamalar örnek gösterilmiş ve ardından bu uygulamalarla Türkiye’deki uygulamalar arasında karşılaştırmaya başvurulmuştur. Karşılaştırma aşamasında uyarlamaların olabileceğine değinilmiş ve benzerlikler üstünde de durulmuştur. Çalışmanın son bölümünde genel bir değerlendirme yapıldıktan sonra bazı önerilere yer verilmiştir. Çalışmada çeşitli akademik dergilerde yayınlanan makalelere, kitaplara, devlet kurum ve kuruluşlarının çevrimiçi sayfalarına, istatistik verilerine başvurulmuş; çalışmanın değerlendirme ve karşılaştırma bölümleri dışında derleme usulü benimsenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 419
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini