Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1.582
 İndirme 86
 Sesli Dinleme 2
Taarruz, Savunma ve Ricat: I. Dünya Savaşı’nda Sina-filistin Cephesi (1914-1918)
2016
Dergi:  
İnönü University International Journal of Social Sciences (INIJOSS)
Yazar:  
Özet:

Osmanlı İmparatorluğu’nun tarih sahnesinden silinmesine neden olan I. Dünya Savaşı’nda, Osmanlı orduları Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere üç farklı kıtada ve birçok farklı cephede İtilaf Devletleri (İngiltere, Fransa ve Rusya) orduları ile mücadele etmiştir. Savaşa Almanya güdümünde İttifak Devletleri (Almanya, Avusturya-Macaristan ve sonradan Bulgaristan) saflarında dâhil olan Osmanlı İmparatorluğu; harp sahasını genişletmesi, jeopolitik önemi ve İtilaf Devletleri’nin savaş müddetince Orta Avrupa’da kuvvet çoğunluğu sağlamasının önüne geçmesi nedenleriyle savaşın seyrine büyük tesirde bulunmuştur. Bu kapsamda; genelde savunma harbini kabul ve icra eden Osmanlı birlikleri sırasıyla Kafkasya ve Sina cephelerinde taarruzi harekâtta bulunmuştur. Alman Genelkurmayı liderliğinde planlanan her iki taarruz harekâtı da hedefine ulaşamamış ve sonuçta büyük çaplı asker ve toprak kayıplarını beraberinde getirmiştir.“Taarruz, Savunma ve Ricat I. Dünya Savaşı’nda Sina-Filistin Cephesi (1914-1918)” isimli çalışmamıza konu olan Sina-Filistin Cephesi; 1915 yılı başlarından 1918 yılı sonlarına dek yaklaşık 3,5 yıl süren sürekli ve uzun mücadelelere sahne olması, taarruzdan savunmaya ve geri çekilmeye uzanan harekât sürekliliği ile harp tarihi açısından diğer cephelerden ayrılmaktadır. Sırasıyla Birinci ve İkinci Kanal taarruzları ile doruk noktasına ulaşan Osmanlı ileri harekâtı Gazze-Birüssebi hattında mevzi savunmasına dönüşmüş, Kudüs’ün İngilizler tarafından işgal edilmesini müteakiben de Orta Anadolu Toroslarında (Halep Kuzeyi) son bulacak bir ricat harekâtıyla son bulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Taarruz Defense and Ask For The World War Of Sinafilist In 19141918
2016
Yazar:  
Özet:

in the world war, the ottoman of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyr of the martyrs in the history of the ottoman, and then the ottoman, including in the pures of the bulgaris, the expansion of the ottoman tribute to the territory of the war, and the majority of the wars of the wars of the war in the wars of the wars of the war, in the fight against the death of the wars of the wars of the wars of the wars of the wars of the wars of the wars of the wars of the wars of the last 35 years of the wars of the war, and the wars of the wars of the wars of the death of the wars of the wars of the death of the wars of the wars of the wars of the wars of the wars of the wars of the wars of the wars of the war

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
İnönü University International Journal of Social Sciences (INIJOSS)

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 1.769
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini