Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 9
Jean Genet’nin «sevdalı Tutsak» Adlı Eserinde Şiddetin Resmi
2015
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sevdalı Tutsak on yıl kadar uzun bir aradan sonra Genet’nin yeniden yazmaya koyulduğu oldukça sıradışı, gerçekçi olduğu kadar da cesurane yazdığı eserlerinden biridir. Jean Genet bir kaç günlüğüne gittiği Filistin’de aylarca kalır. Filistin halkını yakından tanır ve onlarla kaynaşır. Filistinlilerin evlerine girer, sofralarında bir parça ekmeği paylaşır, onlarla birlikte İsrail terörünün ölüm korkusunu yaşar. Onlarla birlikte kamplarda kalır. Ağaçların dallarında geceyi geçirir. Fedai diye adlandırılan Filistinli çocukların kahramanlıklarından bahseder. Şatila katliamının batılı tek tanığıdır. Dünyaya Şatila’da yapılan katliamıince detaylarına varıncaya kadar anlatır. Batı emperyalist zihniyetinin doğurduğu İsrail’e yine batının doğurduğu Genet karşı çıkar. Filistinli anaları bir başka anlatır. Eserlerinin bir çoğu gibi Sevdalı Tutsak da batı toplumu tarafından “yaşlı bir aşırı solcunun yazdığı "terörist" bir metin olarak yuhalanmıştır”. Ancak ölümünden çok sonra Genet’nin edebi yönü büyük bir beğeniyle tescillenmiş, eserlerine ilgi her geçen gün artmaktadır. “Sevdalı Tutsak” işgalci İsrail tarafından açık cezaevine dönüştürülmüş ülkesinde esaret hayatı yaşayan Filistin halkının ülkesine olan sevdasının öyküsüdür. “Şiddeti Şiddet önler” diyen Jean Genet’nin düşüncesi güçlü olmanın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Genet, emperyalist güçleri karşısına aldığı için pasaportuna ve kimlik belgelerine el konulmuş, hapse atılmış ve 1986 da otel odasında ölü bulunmuştur. Anahtar Sözcükler: Jean Genet’de şiddet, Genet’nin mazlum milletlere bakışı, Jean Genet ve Filistin.

Anahtar Kelimeler:

Jean Genet’s “love Prisoner”
2015
Yazar:  
Özet:

After a long period of up to a decade, Genet was re-writing, it was quite unusual and realistic, and it was as courageous as it wrote. Jean Genet lives in Palestine for a few days. He is familiar with the people of Palestine and is familiar with them. He enters the houses of the Palestinians, shares a piece of bread on his tables, and lives with them the fear of the death of the Israeli terror. They stay in camps with them. They spend the night in the trees. The Palestinian children called Fedai are the heroes of Palestinian children. He is the only witness to the massacre. He tells the world about his massacre in Shatila until he reaches his details. It is opposed to the Genetism that the West gave birth to Israel, where the Western imperialist mind was born. The Palestinians say something else. Like many of his works, Sevdalı Tutsak was also a “terrorist” text written by an old extreme left by the Western community. But long after his death, the literary aspect of Genet was recorded with great pleasure, and interest in his works increased every day. The "Love Prisoner" is the story of the love of the Palestinian people living in prison life in the country that was converted to an open prison by the occupant Israel. Jean Genet’s thought, “Violence prevents Violence,” once again reveals the importance of being strong. Genet was handled with his passports and identity documents because he took it against the imperialist forces, sent to prison and found dead in the hotel room in 1986. Keywords: Violence in Jean Genet, the view of Genet to the poor nations, Jean Genet and Palestine.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi