Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 102
 İndirme 34
Karahanlı Dönemi Türkçe Kur’an Çevirilerinde Allah’ın Ad ve Sıfatları Hakkında
2017
Dergi:  
Türklük Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

The translations of the holy books have great importance in correctly determining the vocabulary of historical period. Because the believers’ sensitivity to religious issues and the fear of backsliding have made it possible for the vocabulary of the period to exist in the works in the most accurate way. In the period of Qarakhanid Turkish, where the Turks gave their first Islamic works, the most appropriate Turkish equivalents were found for the Islamic concepts and terms in the translation of the Qur'an. Thus, the existence of the Turkish Islamic vocabulary begins to emerge. There are four Qur'an translations in the Qarakhanid period: The Rylands copy, the TIEM copy, the Anonymous Tafsir (12th – 13th century) and the Uzbekistan copy. In this study, it will be suggested how the most beautiful names and attributes of Allah (Esmâ-i Hüsnâ) are translated into Turkish based on the text of Anonymous Tafsir or Central Asian Qur’an Translation (12th – 13th century) and will be compared with the other Qur'an translation copies of the period. These names will be examined morphologically and semantically.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Türklük Bilimi Araştırmaları
Türklük Bilimi Araştırmaları