Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 19
Biological Treatment Of Some Essential Metals By Using Chlorella Vulgaris
2018
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

                Ağır metal kirliliği bugünönemli çevre sorunlarından biridir. Esansiyel elementler organizmalar tarafından hayatlarını sürdürmek için metabolizma faaliyetlerinde kullanılan elementlerdir. Bu elementlerin bulunmaması homeostazi dengesizliğine neden olur. Bakır, çinko, kobalt, manganez ve molibden, antropojenik yollarla besin zincirine girerek ciddi sağlık tehlikesi oluşturan esansiyel ağır metallerdir. Bu çalışma canlı C. vulgaris (Chlorophyta) mikroalgini kullanarak 0.5; 1; 2.5; 5 ve 10 ppm konsantrasyonlu sulu solüsyonlardan Cu (II), Co (II), Zn (II), Mo (VI) ve Mn (II) ağır metallerinin giderim kapasitesinin belirlenmesini amaçlamaktadır. Deneyler sırasıyla CuSO4.5H20, CoSO4.7H20, ZnSO4.H2O, Na2MoO4.2H20 ve MnCl2.4H20 analitik derecedeki kimyasal reaktiflerden hazırlanan Cu, Co, Zn, Mo ve Mn sentetik tek metal çözeltileri kullanılarak gerçekleştirildi. Deneysel verilere dayanarak, Chlorella hücreleri tarafından Cu (II), Co (II), Zn (II), Mo (VI) ve Mn (II) için ortalama adsorpsiyon kapasiteleri, sırasıyla 241.006, 238.120, 237.033, 223.396 ve 54.899 mg/g olarak belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlar, alg hücrelerini kullanan bu biyosorpsiyon sistemlerinin, kirli sulu ortamlardan ağır metal iyonlarının uzaklaştırılması için umut verici bir alternatif olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi