Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 60
 İndirme 20
Kurumsal Koordinasyonun Ekonomik Büyümeye Etkileri
2007
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kurumsal yapılanma modelleri kapitalizmin farklı formlarını ortaya çıkarmaktadır. İki kutuplu olarak incelenen kapitalizmin farklı formları; (1) Yönlendirilmiş Piyasa Ekonomileri, (2) Serbest Piyasa Ekonomileridir. Söz konusu iki kutuptan birine yaklaştıkları ölçüde, ulusal ekonomilerin makroekonomik etkinlikleri artmaktadır. Bu çalışmanın amacı, karşılaştırmalı kurumsal üstünlükler teorisinin ortaya koyduğu bu hipotezi test etmektir. Amaca yönelik olarak oluşturulan ampirik modellerde, 1990 – 2000 yıllarına ait panel veri seti kullanılmış, makroekonomik performansın kurumsal yapıya dayalı belirleyenleri örneklem çerçevesinde test edilmiştir. Faktör analizinden elde edilen sonuçlara göre, ülkelerin kurumsal yapılanma düzeyini gösteren bir koordinasyon endeksi oluşturulmuştur. Büyüme oranları ile koordinasyon endeksi arasındaki ilişkiyi tahminleyen modelden elde edilen sonuçlar U-şekilli bir ilişkiyi ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Corporate Coordination On Economic Growth
2007
Yazar:  
Özet:

Corporate structural models reveal the different forms of capitalism. The different forms of capitalism are: (1) Market Economies, (2) Free Market Economies. As they approach one of the two poles, the macroeconomic effectiveness of the national economies increases. The purpose of this study is to test this hypothesis that comparative corporate superiority theory reveals. In the ambitious models created for the purpose, the panel data set for the 1990-2000s was used, the determinants of macroeconomic performance based on the corporate structure were tested in the sample framework. According to the results obtained from the factor analysis, a coordination index has been created that shows the level of corporate structure of the countries. Results from the model that predicts the relationship between growth rates and coordination index reveal a U-shaped relationship.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi