Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 72
 İndirme 35
Bireylerin Finansal Katılım ve Finansal Bilgi Düzeylerinin Tespiti: Erzurum İli Örneği
2018
Dergi:  
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Financial participation, financial training, and protection of financial consumer are on the top agenda in the individuals’ relationship with financial system. Especially the financial participation and financial training constitute an important aspect of financial inclusion. Within the activity of financial inclusion, it is important to reveal the relationship between financial knowledge of individuals and financial participation levels by determining them. The main aim of this study is to determine both the level of financial knowledge and financial participation as well as the relationship between them. With this respect, a survey questionnaire that was developed by Organization for Economic Co-operation and Development (OECD) and that has been used in all over the world was used on 374 individual working in different jobs in Erzurum province. Difference and relationship analyses were applied on the data obtained. As a result of the study, it was concluded that the financial knowledge and financial participation level of individuals are low. Moreover, a statistically significant relationship was determined between the financial knowledge level and financial participation level of individuals. According to the research model, there was no significant relationship between financial information level changes and financial participation. In addition to the findings obtained in the study, recommendations were made so that financial inclusion activities can be increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi