Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 61
 İndirme 30
Öğretmen Adaylarının Mobil Öğrenime Yönelik Tutumlarının Teknopedagojik Alan Bilgisi Açısından İncelenmesi
2017
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mobil öğrenme çok çeşitli öğretim yaklaşımlarını destekler ve bireyselleştirilmiş öğretimde kullanılacak niteliktedir. Teknoloji ile eğitimin entegrasyonu teknoloji bilgisi ve pedagojik bilgi arasındaki ilişkinin kurulmasına bağlıdır. Bu çalışmanın amacı; öğretmen adaylarının mobil öğrenmeye yönelik tutumları ile teknopedagojik eğitim yeterlikleri arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Betimsel tarama modeli ile yürütülen araştırmanının çalışma grubunu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar döneminde iki tane Devlet Üniversitesinin 10 farklı öğretmen yetiştirme programının son sınıflarında öğrenim gören toplam 397 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Sonuçlar; öğretmen adaylarının teknopedagojik alan bilgisi açısından kendilerini ileri düzeyde yeterli gördüklerini, mobil öğrenmeye yönelik tutumlarının ise orta düzeyde olduğunu göstermektedir. Öğretmen adaylarının mobil öğrenmeye yönelik tutumları ve teknopedagojik alan bilgileri ile cinsiyet ve bölüm değişkenleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmamıştır. Araştırmada elde edilen bulgular öğretmen adaylarının teknopedagojik alan bilgileri ile mobil öğrenmeye yönelik tutumları arasında pozitif yönde ve orta düzeyde bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Mobile Learning Approaches From The Techno-pedagogical Area Information
2017
Yazar:  
Özet:

Mobile learning supports a wide variety of teaching approaches and is qualified to be used in individualized teaching. The integration of technology and education depends on the establishment of the relationship between technological knowledge and pedagogical knowledge. The aim of this study is to explore the relationship between the attitudes of the teacher candidates towards mobile learning and the techopedagogical training skills. The work group of the research carried out with the visual scan model constitutes a total of 397 teachers candidates studying in the last classes of the 10 different teachers training programs of two state universities during the spring period of the 2016-2017 Education-Teaching Year. The results show that teachers’ candidates consider themselves sufficient in advance in terms of knowledge in the techopedagogical field, and their attitudes towards mobile learning are on a medium level. There was no significant difference between the attitudes of teaching candidates towards mobile learning and the knowledge of the techopedagogical field and the gender and division variables. The findings obtained in the study have shown that there is a positive and middle-level relationship between the teacher candidates’ techopedagogical field information and their attitudes towards mobile learning.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 150
Atıf : 255
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini