Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 55
 İndirme 32
Matematik Derslerinde Kullanılabilecek Bir Öğretim Yazılımı Geliştirme Çalışması
2009
Dergi:  
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin yansımaları eğitimin her alanında olduğu gibi matematik öğretiminde de yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Bu çalışmada, ilk ve ortaöğretim seviyesinde matematik derslerinde cebirsel ve geometrik işlemleri aynı ortamda sunmayı hedefleyen bir yazılım geliştirmek amaçlanmıştır. Yazılım, matematik öğretiminde çoğu soyut olan kavramları somutlaştırarak, etkileşime imkân veren, üç boyutlu ortamlardaki çalışmalara olanak sağlayan niteliklere sahiptir. Yazılımın geliştirilmesi öncelikle ihtiyaç tespiti ile başlamıştır. Bu süreçte; matematik eğitiminde 3 akademisyen, ilk ve ortaöğretim kurumlarında çalışan 20 matematik öğretmeniyle anket ve mülakat çalışmaları yürütülmüştür. Çalışmayı yürüten araştırmacılar, bu alanda daha önceden geliştirilmiş olan 20 matematik öğretim yazılımını incelemiş ve katılımcıların görüşlerini yazılı mülakat yardımıyla almışlardır. Elde edilen bulgular, katılımcıların cebirsel ve geometrik işlemleri bir arada sunabilen bir matematik öğretim yazılımının gerekliliği konusunda hemfikir olduklarını ortaya çıkarmıştır. Geliştirilen yazılımın kullanabilirliği ile ilgili katılımcı gruba yapılan anketten elde edilen sonuçlar yazılımın; biçimsel uygunluğunun %93, eğitim programıyla uygunluğunun %76, öğretimsel uygunluğunun %80 ve programlama uygunluğunun %85 olduğunu ortaya koymuştur. Yapılan araştırmadan elde edilen bulgular öğretim yazılımının ele alınan tüm boyutlar açısından yeterli olduğunu göstermektedir. Ancak elde edilen bulgular doğrultusunda öğretim yazılımının eğitim programı uygunluğunun diğer boyutlarla kıyaslandığında geliştirilmesi gerektiğini belirtebilir. Anahtar Sözcükler: Bilgisayar Destekli Matematik Öğretimi, Eğitim Teknolojisi, Öğretim Yazılımı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 4
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini