Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 161
 Görüntüleme 85
 İndirme 51
İlköğretim 8. Sınıf Öğrencilerinin Öz-düzenleme Stratejileri ve Motivasyonel İnançlarının Matematik Başarısını Yordama Gücü
2005
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Abstract Araştırmanın temel amacı, ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin öz-düzenleme stratejileri ve motivasyonel inançlarının matematik başarısını yordama gücünü incelemektir. İlişkisel tarama modelinin uygulandığı araştırmada, öğrencilerin öz-düzenleme stratejileri ve motivasyonel inançları Pintrich ve De Groot (1990) tarafından geliştirilen Üredi (2005) tarafından ilköğretim 8. sınıf öğrencileri üzerinde dilsel eşdeğerlik, geçerlik ve güvenirlik çalışması yapılan “Öğrenmeye İlişkin Motivasyonel Stratejiler Ölçeği” aracılığıyla ölçülmüştür. Öğrencilerin belirli bir ders ya da konu alanındaki öz-düzenleme stratejileri ve motivasyonel inançlarını ölçmeye yönelik olarak geliştirilen ölçme aracı, bu çalışmada matematik dersine yönelik olarak kullanılmıştır. Ölçme aracı İstanbul ili Kadıköy ilçesindeki sosyo-ekonomik düzeyi orta derecede olan üç ilköğretim okulunun 8. sınıflarına devam eden 515 öğrenciye uygulanmıştır. Öğrencilerin matematik dersine ilişkin başarılarının tespit edilmesinde ise karne notlarından faydalanılmıştır. Araştırma sonuçları, öz-düzenleme stratejileri ve motivasyonel inançların matematik başarısına ilişkin toplam varyansın %30’unu açıkladığını,güçlü yordayıcı değişkenin bilişsel strateji kullan ımı olduğunu göstermiştir. Ayrıca araştırma sonucunda öz-düzenleme stratejileri ve motivasyonel inançların matematik başarısını yordama gücünün erkek öğrencilerde kız öğrencilere göre daha yüksek olduğu gözlenmiştir. Elde edilen bulguların matematik başarısı arttırmaya yönelik yapılacak çalışmalara ışık tutacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The First 8. The Ability Of Classmates’ Self-regulating Strategies and Motivational Beliefs To Make Mathematical Success
2005
Yazar:  
Özet:

The main objective of the abstract research is to study the ability of elementary 8th grade students in self-regulating strategies and their motivational beliefs to undermine mathematical success. In the research implemented by the relational scan model, students’ self-regulating strategies and motivational beliefs were measured through the "Made of Motivational Strategies for Learning" study of linguistic equality, validity and reliability on primary school 8th grade students developed by Pintrich and De Groot (1990). The measurement tool developed to measure students’ self-regulating strategies and motivational beliefs in a particular course or subject field, has been used in this study as a course of mathematics. The measurement tool has been applied to 515 students who continue to the 8th grade of three primary schools with the socio-economic level in the Kadıköy district of Istanbul. Students’ successes in mathematics have been recognised. The research results showed that self-regulating strategies and motivational beliefs revealed 30% of the total variance of mathematical success, the powerful focus variable is the use of cognitive strategy. The research also found that self-regulating strategies and motivational beliefs have a higher capacity to predict mathematical success in boys than girls. It is believed that the findings obtained will keep light on the studies to be done to increase mathematical success.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mersin University Journal of the Faculty of Education
Mersin University Journal of the Faculty of  Education