Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 120
 İndirme 41
Müslüman Kardeşler Teşkilatının İdeolojisi ve Mısır Siyaseti Üzerindeki Etkileri
2016
Dergi:  
Kırıkkale University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstract Arap baharı döneminde tüm dünyanın dikkatlerini toplayan ülkelerden biri olan Mısır’da günümüzde siyasal rejim ilebüyük muhalefet hareketi olan Müslüman Kardeşler teşkilatı arasındaki çatışma devam etmektedir. Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra yapılan ilk demokratik seçimlerde Müslüman Kardeşlerin adayı Muhammed Mursi, Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Ne var ki, bir yıl içerisinde dış dünya tarafından desteklenen Ordu darbesiyle görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu çalışma, Mısır iç siyasetindeki çatışmayı ana hatlarıyla analiz etme ve Müslüman Kardeşlerin Mısır siyasal sistemine etkilerini ortaya çıkarma amacı taşımaktadır. Bu amaçla Modern Mısır’ın yakın siyasal geçmişi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatının tarihsel gelişimi ve ideolojisi masaya yatırılmıştır. Mısır’da 1952 darbesinden beri Ordu ekonominin içerisindedir ve toplumu yönlendirmektedir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak ortaya çıkan Müslüman Kardeşler Teşkilatı zaman içerisinde önemli ölçüde güçlenmiş ve toplumsal tabanını genişletmiştir. Ne var ki, siyasal deneyim eksikliği nedeniyle söylemini yumuşatamamış olması, toplumun üst ve orta kesimlerde kuşku yaratmıştır. Bununla birlikte ülkedeki çatışmanın esas sebebi, bürokrasinin ve üst kesimlerin siyasal ayrıcalık ve ekonomik çıkarları koruma kaygısıdır. Bu koşullarda, dış dünyanın desteği ile Mursi’ye karşı askeri darbe yapılmış ve Müslüman Kardeşler yasa dışı ilan edilmiştir. Mısır’daki kalabalık nüfus ve adaletsiz gelir dağılımı, Müslüman Kardeşlerle rejim arasındaki siyasal çatışmanın gelecekte de devam edeceğini göstermektedir. Anahtar Kelimeler: Müslüman Kardeşler, Mısır, Arap Baharı, Siyasal İslam

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




2019


Kırıkkale University Journal of Social Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 77
Atıf : 22
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini